Teknoloji

Google Podcasts’ten podcast yayıncılarına yardımcı olacak istatistikler

google podcasts yöneticisi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Podcasts, podcast yayıncılarına yayınladıkları bölümlerin nasıl performans sergilediği konusunda daha fazla veri sunuyor. Google Podcasts Yöneticisi adlı araç dinleyiciler hakkında daha fazla veri sunuyor. Böylelikle podcast yayıncılarına reklam satma, dinleyicilerin neler dinlemek istedikleri hakkında veri sahibi olma ve programlarını daha verimli şekilde yapılandırma konularında yardımcı olacaktır.

Podcast yöneticisi uzun zamandır istenen bir özellikti. Bu alan üzerinden sunulan özellikler arasında programlarının platformda sergilediği performansı gösteren bazı istatistikler de bulunuyor. Dinleyiciyi tutma performansı, insanların bir bölümü dinlemeyi ne zaman bıraktıkları, ne kadar süre boyunca dinledikleri ve toplam dinlenme süresi de sunulan bilgiler arasında yer alıyor.

Google podcast yayıncılarına programlarına hangi cihazlardan ulaşıldığı konusunda da bilgi akışı sağlıyor. Akıllı telefon, tablet, masaüstü bilgisayar veya akıllı hoparlör gibi cihazlardan gelen dinlemeler de gösteriliyor. Google Podcasts iOS ve Android uygulamaları mevcut, aynı zamanda podcast platformuna Google arama motoru, Google Asistan, Android Auto ve podcasts.google.com adresinden erişmek mümkün oluyor.

Google, web’de bir RSS beslemesi aracılığıyla yayınlanan podcast programlarını otomatik olarak endeksliyor. Podcast yayıncılarının programlarıyla ilgili bilgilere erişebilmeleri için RSS beslemelerinin sahipliğini doğrulamaları gerekiyor. Eğer Podcasts Yöneticisi sitesine ilk kez giriş yapacaklarsa, kimlik doğrulama sürecinde onlara yardımcı olunuyor. Bu süreçte RSS beslemesinin <googleplay:owner> ya da <itunes:owner> etiketinde yer alan e-posta adresine bir e-posta iletisi gönderiliyor. Gelen doğrulama kodunu Podcasts Yöneticisi içindeki doğrulama sayfasına girmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER