Teknoloji

Google Podcasts uygulamasının veda tarihi belli oldu

google podcasts

Google Podcasts platformunun kapatılacağı eylül ayında açıklanmıştı. İnternet devi, servisin fişinin çekileceği tarih konusunda beklenen net bilgiyi de sonunda verdi. Yeni bir destek belgesine göre, önümüzdeki mart ayının sonuna kadar Podcasts platformunu kullanmak mümkün olacak. Bu da servisin nisan ayı itibarıyla sonlandırılacağı anlamına geliyor.

Şirketten verilen bilgiye göre, Podcasts aboneliklerini sürdürmek isteyen kullanıcıların aboneliklerini YouTube Music’e aktarmaları için temmuz ayına kadar zamanları olacak. Dileyen kullanıcılar verilerini indirip OPML yüklemelerini destekleyen başka bir uygulamaya aktararak yola farklı bir podcast platformuyla devam edebilecek.

Podcasts uygulaması 2016’da kullanıma sunulmuştu. İnternet devi daha önce podcast sahasında Google Listen ve Google Play Music Podcasts uygulamalarıyla boy göstermeye çalışmıştı. Bu uygulamaların da sırasıyla 2012 ve 2020’de kullanımdan kaldırıldığını hatırlatmakta fayda var.

Google Podcasts seleflerinin kaderini paylaşıyor

Kısacası Google Podcasts uygulaması da seleflerinin kaderini paylaşıyor. Ancak geçtiğimiz aylarda ABD’deki YouTube Music kullanıcıları için podcast desteğinin sunulmaya başlamasıyla birlikte bu sonun ilk işareti gelmişti. Bu uygulamada kullanıcılar diledikleri takdirde podcast’lerin videolu versiyonlarına da geçiş yapabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER