Eğlence

Google Podcasts iOS uygulamasına CarPlay desteği

google podcasts ios

Google Podcasts iOS uygulaması mart ayında kullanıcılarla buluşmuştu. Uygulama için hazırlanan ilk güncelleme de sonunda dağıtım çıktı. Söz konusu güncelleme alışılageldiği gibi bazı hataları düzeltirken, CarPlay desteğini de beraberinde getiriyor.

CarPlay desteği sayesinde direksiyon başındayken uygulamayı kullanmak kolaylaşıyor. Arayüzdeki kalabalık azaltılırken, kontrol araçları da büyütülüyor. Buna ek olarak, aboneliklere erişim de hızlanıyor.

Google’ın iOS için hazırladığı Podcasts uygulamasının genel itibarıyla oldukça sade bir yapıda olduğunu da belirtmek gerekiyor. Uygulama Ana Sayfa, Keşfet ve Aktivite adını taşıyan üç sekmeden oluşuyor.

Google Podcasts uygulamasının iOS versiyonunu hazırlamak, ilk etapta ilginç bir hamle olarak değerlendirilmişti. Zira Apple’ın cihazlarında kullanıcıları en baştan itibaren bir podcast uygulaması hazır biçimde bekliyor. Ancak birden fazla podcast platformunu tercih eden ve bu doğrultuda Google’a da şans veren iPhone sahipleri, CarPlay desteğinden memnun olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER