Teknoloji

Google Podcasts Android uygulaması yayınlandı

google podcastsGoogle Podcasts uygulamasına dair işaretler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Söz konusu işaretler sonunda somutlaştı ve uygulama Google Play Store’da yerini aldı. Google daha önce podcast’leri ana uygulaması içinde gösteriyordu. Yeni uygulamayla birlikte podcast’ler Google’ın ekosistemi içinde ayrıcalıklı bir yer edinmiş oldu.

Podcasts Android uygulaması, şirketin yeni Material Design 2.0 tasarım dilinin izlerini taşıyor. Google söz konusu tasarım dilini Google News, Google Tasks ve Google Asistan’ın yeni sürümünde de kullanılıyor. Uygulamada temiz çizgilerin, Product Sans yazı tipinin ve şık estetik hatların varlığı ilk bakışta göze çarpıyor.

Uygulama işlev bakımından standart podcast dinleme deneyiminden daha fazlasını sunmuyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden favori programlarına abone olabiliyor, dinledikleri bölümleri işaretleyebiliyor, podcast bölümlerini indirebiliyor, oynatma hızını değiştirebiliyor, podcastler 10 saniye ileriye veya 30 saniye geriye sarılabiliyor.

Google Podcasts uygulaması sade tasarımıyla yapması gereken işi layıkıyla yerine getirecek gibi görünüyor. Uygulamada zaman içinde çeşitli iyileştirmelerin yapılması beklense de, mevcut yapıda Google imzası dışında uygulamada fark vadeden bir unsur yer almıyor. Podcasts uygulamasının iOS versiyonu konusunda da şimdilik bir işaret verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER