Teknoloji

Google podcast bölümlerini arama sonuç sayfalarından dinletiyor

google podcast

Google’ın podcast’lere odaklanan arama sonuçları masaüstü arama sonuçlarına gelmeye başladı. Söz konusu özellik hafta içine Google I/O 2019 etkinliğinde duyurulmuştu.

Arama motorunda bir podcast programı için arama yapanlar, ilgili programın son birkaç bölümüne doğrudan arama sonuç sayfası üzerinden ulaşabiliyor. Bunlar Google’ın podcasts.google.com adresinde bulunan web oynatıcısı aracılığıyla dinlenebiliyor. Söz konusu işlev hem masaüstü hem de mobil internet tarayıcılarında çalışıyor. Bu özellik Google Podcasts uygulamasının henüz yayınlanmadığı iOS cihazlarında çok kullanışlı oluyor.

Web oynatıcısının geçen yıl Android’e gelen Google Podcasts uygulamasındakine benzer çalma kontrolleri bulunuyor. İleri ya da geri atlayabilir, çalma hızını kontrol edebilirsiniz. Eğer Google Hesabınız ile kullanıcı girişi yaptıysanız, dinlediklerinizi farklı cihazlarınızla eşzamanlayabilirsiniz. Kullanıcı arayüzünün en büyük sıkıntısı olarak sadece tek bir podcast’ten bölümlerin gösterilmesi gösteriliyor. Siteden farklı podcast’lerde gezinemiyorsunuz. Yeniden arama yapmanız gerekiyor.

Google, yakın zamanda web tabanlı podcast oynatıcısı çıkaran ilk şirket değil. Apple da geçtiğimiz nisan ayında Podcast’ler servisinin web arayüzünü güncellemişti. Değişiklikle birlikte bölümleri doğrudan web sayfasından oynatmak mümkün olmuştu. Bu durum Apple’ın iTunes’u Müzik, TV ve Podcast’ler uygulamalarına böleceğine dair dedikoduları da kuvvetlendirmişti.

İLGİLİ HABERLER