Manşetler

Google+ yeni tasarımda Topluluklar ve Koleksiyonlar’ı öne çıkarıyor

 

google-plus-yeni-181115

Google, Google+’ın kapsamlı bir yeniden tasarım sürecini başlattığını duyurdu. Yeni ve daha sade bir görünümle birlikte Topluluklar ve Koleksiyonlar her şeyin merkezine yerleştirilecek.

Her ne kadar Hangouts ve Fotoğraflar gibi bölümler daha fazla genel kullanıcı kitlesine hitap etmesi amacıyla bünyeden koparılmış olsa da, Google+’ın en sadık kullanıcılarının bağlı kaldığı ve fazlasıyla katılım gösterdiği alanlar mevcut.

 

Google’dan Luke Wroblewski, Koleksiyonlar ve Topluluklar ile birlikte olağanüstü şeyleri keşfetmenin çok basit olacağını, yapılması gereken tek şeyin takip etmek veya ilgi çeken olaylara katılmak olacağını belirtti. Servisin ana içerik akışı da yeniden tasarlandı, Google yeni görünümle birlikte paylaşım yapmanın, aramanın, bağlanmanın ve mükemmel içeriği sürekli takip etmenin daha da kolay hâle geldiğine dikkat çekti.

Google+’ın yeni tasarımı isteyen kullanıcılar için kullanıma sunuldu. Google mobil taraftaki güncellemelerin de çok yakında geleceğini kaydetti. Yeni tasarıma bütün Google+ özellikleri henüz getirilmedi, bu nedenle aynı işlevselliği sürdürmek isteyen kullanıcıların klasik ve yeni görünümler arasında gidip gelmeleri gerekebilir.

Wroblewski, kendileri için heyecan verici bir başlangıcın olmasıyla birlikte, henüz her işin bitirilmediğine dikkat çekiyor. Gelen yorumları, tepkileri dinlediklerini, öğrendiklerini ve buna göre de düzenlemelere ve iyileştirmeleri sürdüreceklerini kaydetti.

Google+ en sonunda üzerindeki “sosyal ağ” baskılarından kurtulmuş, belirli bir alana odaklanmış, düzenli ve ilgi odaklı bir varış noktası olma yolunda adım atmışa benziyor. Bu değişikliklerin kullanıcılar nezdinde ne gibi dönüşlere yol açacağını da zamanla göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER