Teknoloji

Google+ Twitter hesabı açıldıktan yaklaşık dört yıl sonra ilk kez tweetledi

google-plus-020315

Neredeyse tüm önemli Google ürünlerinin kendisine ait bir Twitter hesabı bulunuyor. Google Drive, Android, Nexus programı, hatta Google Glass bile Twitter hesapları aracılığıyla takipçilerini son gelişmelerden haberdar ediyor, kimi zaman da kullanıcılara yönelik ipuçları paylaşıyor. Google’ın büyük umutlarla hayata geçirdiği sosyal ağı Google+’ın bile kendisine özgü bir Twitter hesabı bulunuyor. Dört yıl boyunca sessiz kalan hesaptan ilk tweet ise geçtiğimiz cuma günü gönderildi.

Google+ hesabından gönderilen ilk tweette, Twitter aleminden ilk tweet karşılığında biraz ilgi ve sevgi istendi. Bu tweetin ardından kullanıcılardan gelen karşılıklara da, her biri ayrı birer GIF animasyonu içeren tweetlerle yanıt verildi.

Google+’ın Twitter hesabının birden sessizliğini bozması akıllarda bazı sorular uyandırdı. Servisin sorumluluğunu üstlenen eski başkan yardımcısı Vic Gundotra’nın şirketle yollarını ayırmasının ardından Google+ cephesine sessizlik hakim olmuştu. Gelen haberlerin büyük kısmı da Google+’ın etkileyici fotoğraf deneyimiyle ilgiliydi. Şirket, bu yıl içinde Google+’ın üç ana deneyimini birbirinden ayırmış ve sosyal ağ deneyimini fotoğraflar ve Hangouts servislerinden farklı bir yerde konumlandıracağını göstermişti.

Google’ın aldığı karar şu ana kadar kullanıcı arayüzüne ve deneyimine herhangi bir etkide bulunmuş değil. Ancak esas değişimin şirketin önümüzdeki ay düzenleyeceği Google I/O yazılımcı konferansında ortaya çıkması bekleniyor. Google+’ın geleceğine dair daha somut bilgilerin de etkinlikle birlikte gün yüzünü görmesi muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER