Teknoloji

Google+ Sign-In ile web sitelerine ve uygulamalara alternatif giriş yöntemi

Google sosyal ağı Google+’yı geliştirmeye devam ediyor. Son olarak Google+ Sign-In adı verilen ve kullanıcıların Android, iOS veya web tabanlı uygulamalara Google+ üzerinden kullanıcı girişi yapmalarına olanak sağlayan yeni bir özelliği kullanıma sundu. Google+ da böylelikle Facebook ve Twitter gibi kullanıcılara alternatif kullanıcı girişi yöntemi sunmuş oldu. Bu yöntem sayesinde kullanıcılar yeni açacakları hesabın kullanıcı adı ve şifresini akılda tutmak zorunda kalmayacak, Google+ giriş bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapabilecek.

google-plus-sign-in

Google yazılımcıların Android, iOS veya web tabanlı uygulamalarında bu yeni işlevin avantajlarından yararlanabileceklerini kaydetti. Kullanıcılar da bu yöntem sayesinde giriş yapmak için daha güvenli bir yola kavuşacak, ayrıca sosyal medyanın yaratabileceği gereksiz içerik bombardımanının da önüne geçilmiş olacak.

Kullanıcılar bundan böyle Google+ Sign-In özelliğini destekleyen web sitelerinde Google+ hesaplarıyla kullanıcı kaydı oluşturmalarını sağlayan bir bağlantı görecekler. Bu bağlantıya tıklayıp hemen ardından Google hesap bilgileirni girdiklerinde söz konusu uygulamanın Google+ hesabıyla bağlantısı kurulacak ve bundan böyle söz konusu uygulamaya kullanıcı girişi Google+ hesabı üzerinden gerçekleştirilecek.

Bu arada Google+ Sign-In tarafından sunulan bir başka özellik de bir kullanıcı servisin web uygulamasına giriş yapmak istediğinde o servisin mobil uygulamasının Android cihazına tek bir tıklamayla yüklenebilir olması.

Son olarak Google+ Sign-In sosyal ağ üzerinde paylaşımı da teşvik ediyor, aralarında oyun sonuçlarının ve elde edilen başarıların da bulunduğu çeşitli bilgiler paylaşıma açılabiliyor. Google+ Sign-In üzerinden kullanılan bir uygulama üzerinden paylaşım yapıldığında, söz konusu paylaşım Google+ üzerindeki haber akışında da görüntüleniyor.

Google+ Sign-In ile sunulan nimetlerden yararlanmak isteyen yazılımcılar için kapı açık. Bu yenilikten yararlanan ilk servisler arasında Fitbit, Flixter, The Guardian ve USA Today gibi yurt dışı kaynaklı site ve servisler yer alıyor.

İlgili >> Google Plus Platform Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER