Teknoloji

Google+ ikiye ayrılıyor

google-plus-020315

Google, sosyal medya platformu Google+’ı iki farklı kola ayırdığını resmen açıkladı. Sosyal ağın fotoğraf bölümü bundan böyle bağımsız bir yapı olarak faaliyet gösterecek. Geride kalan bölüm ise Google+ Streams olarak adlandırılacak. Şirketin kararını her iki platformdan da sorumlu olacak olan Bradley Horowtiz kişisel Google+ sayfası üzerinden açıkladı. Horowitz, 2014’ün nisan ayında başladığı görevini bir yıl dolmadan bırakan David Besbris’in koltuğuna oturmuştu.

Google’ın ürünlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Sundar Pichai, geçtiğimiz hafta Forbes dergisinde yayınlanan röportajında Google+’ı parçalara ayırabileceklerinin ipucunu vermişti. Önümüzdeki dönemde iletişime, fotoğraflara ve Google+’taki akışa odaklanacaklarını söyleyen Pichai, bu alanları bir arada değerlendirmek yerine her birine ayrı ayrı yaklaşacaklarını dile getirmişti. Horowitz yeni görevinde hem Fotoğraflar hem de Streams’den sorumlu olurken, Hangouts için nasıl bir yol izleneceği şu an için belirsizliğini koruyor.

Bradley Horowitz geçtiğimiz aralık ayında CNET’e verdiği röportajda Hangouts’un oldukça geniş bir ölçeği bulunduğuna dikkat çekmişti. Mesajlaşma uygulamalarının gördüğü yoğu ilgi göz önüne alınınca Google’ın Hangouts’u istenileni veremeyen Google+’ın zincirinden kurtarmayı planlaması kulağa mantıklı geliyor.

İLGİLİ HABERLER