Manşetler

Google+ birinci yaşını 250 milyon kullanıcı ve tablet versiyonu ile kutluyor

Google’ın geçtiğimiz yıl 28 Haziran’da yayına soktuğu sosyal ağı Google+ birinci yaşını Google I/O’da kutluyor. I/O’nun açılış etkinliğinde Vic Gundotra, Google+’nın bir yıllık serüvenine dair bazı anekdotları ve rakamları katılımcılar ile paylaştı. Google+ kullanıcı sayısı 250 milyona ulaşırken, bu kullanıcılardan 150 milyonunun ayda en az bir kez servise giriş yaptığı belirtildi. Bu 150 milyon kullanıcının ise %50’sinin servisi her gün kullandığı ifade edildi.

Google Plus trafiğinin önemli bir kısmının mobil cihazlar aracılığı ile sağlanması Google’ı Google+’nın tablete özel bir versiyonunu hazırlamaya teşvik etti. Bugün itibariyle Android işletim sistemli cihazlara indirilebilecek olan tablet versiyonu, yakında iOS için de yayınlanacak. Google, bu versiyon ile Google+ kullanımını arttırmayı hedefliyor.

Google+’ya dair yenilikler tablet versiyonu ile sınırlı kalmış değil. Google, Google Takvim ile derin bir entegrasyona sahip olacak Google+’nın Etkinlikler özelliğini de devreye soktu. Bu özellikten anlaşılacağı üzere sadece Google+ kullanıcıları yararlanabilecek. Etkinlikler, ”öncesi, etkinlik sırası, sonrası” şeklinde üç gruba ayrılırken, Google her kısma küçük özellikler eklemeyi ihmal etmemiş. Google’ın ”Parti Modu” adını verdiği özellik sayesinde, dileyen kullanıcılar fotoğraflarını etkinlik esnasında otomatik olarak paylaşabilecekler. Bu özelliğin, kullanıcı inisiyatifinde olduğunu belirtmekte fayda var. Android işletim sisteminde kullanıcılara her etkinlik öncesinde parti modunu aktif hale getirmek isteyip istemedikleri sorulacak. Etkinlik sonrasında ise Google+, katılılmcılara ellerindeki fotoğraf ve videoları paylaşmaları için hatırlatıcılar gönderecek. En çok +1 alan veya yorum yapılan fotoğraflar ise ”En İyiler” başlığı altında gösterilecek. Google Plus Etkinlikler’in ne zaman kullanıma sunulacağına dair ise henüz bir bilgi verilmiş değil.,

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER