Teknoloji

Google+ Android uygulaması uzun bir aradan sonra yenileniyor

google+ androidGoogle’ın sosyal ağı Google+, bundan 7 yıl önce büyük umutlarla kurulmuş, ancak hiçbir zaman beklenen ilgiyi görmemişti. Sosyal paylaşım platformu, son birkaç yıldır da iyiden iyiye unutulmuştu. Google+ Android uygulamasının ön yüklü olarak sunulmaması da bu durumu tetikleyen faktörlerden biri olmuştu. Ancak Google sürpriz bir hamleyle sosyal ağının Android uygulaması için yeni bir güncelleme hazırladığını duyurdu.

Güncelleme uygulamayı görsel açıdan fazla değiştirmeyecek. Ancak uygulamanın altyapısında gerçekleştirilecek değişiklikler ile kullanıcılara daha modern özelliklerin sunulması mümkün hâle gelecek.

Google+ mühendislerinden Leo Deegan’ın verdiği bilgiye göre, güncellemenin dağıtımı önümüzdeki günlerde başlayacak. Güncellemeyle birlikte kullanıcıların uygulamadaki sayfalar içinde gezinmesi biraz daha kolaylaşacak. Buna ek olarak, ışık kutusu yeniden tasarlanacak ve yorum seçenekleri de yeni bir animasyonla gösterilecek.

Google+ Android uygulaması için daha büyük bir güncelleme gelir mi?

Uzun bir aradan sonra duyurulan güncelleme, “Google+ Android uygulaması için daha büyük yenilikler yolda mı?” sorusunu akıllara getiriyor. Google+’ın artık Facebook veya Twitter ile rekabet edebilmesi mümkün görünmüyor. Yine de, güncellemenin gelişi ve daha fazla yenilik için yolun açılması Google’ın yeni adımlar atabileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER