Teknoloji

Google+ Android uygulamasına güncellemeyle yeni fotoğraf düzenleme araçları eklendi

Android için Google+ uygulaması yapılan son güncellemeyle yeni fotoğraf düzenleme özelliklerine kavuştu. Güncellemenin getirdiği yeniliklerin en dikkat çekicisiyse fotoğraf düzenlemelerini cihazlar arasında eş zamanlayabilme özelliği oldu.

google-plus-android-guncelleme-280214

Google’dan yapılan açıklamaya göre, Android cihazı üzerinde fotoğraf düzenlemeye başlayan Google+ kullanıcıları daha sonra bu işleme başka bir akıllı telefon, tablet veya bilgisayar üzerinde devam edebilecek. Yaptığı düzenlemeleri sevmeyen kullanıcılar istedikleri noktada orijinal fotoğraflarına dönebilecek. Buluta yüklenen tam çözünürlüklü Google+ fotoğrafları da bu özellik kapsamında destekleniyor.

Google+’ın yeni fotoğraf düzenleme özellikleri bununla sınırlı kalmıyor. Güncellemeyle birlikte Google+ Android uygulamasının kullanıcıları fotoğraflarına çeşitli filtreler ekleyebilecek. Söz konusu fotoğraf filtreleri arasında kullanıcıların Snapseed’den aşina olduğu Drama, Retrolux ve HDR space gibi filtreler yer alıyor. Bu filtreler dışında fotoğraflar üzerinde kesme veya döndürme gibi işlemler de gerçekleştirmek de artık mümkün. Snapseed’i satın aldığı günden bu yana servisi Google+’ın fotoğraf deneyimini geliştirmek için kullanan Google, yeni fotoğraf filtreleriyle bu yönde bir adım daha atmış oldu.

Aynı zamanda Google+ kullanıcılarına fotoğrafları tarihe göre görüntüleme imkanı veren güncelleme Google Play’deki yerini aldı.

İlgili >> Google Play, Google+

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER