Teknoloji

Google Playground: Google’dan AR çıkartmalarına yeni isim

google playground

Google artırılmış gerçeklik (AR) çıkartmaları için bundan böyle yeni bir isim kullanacak. Şirket çıkartmalarının bundan böyle “Playground” adıyla anılacağını yeni Pixel telefonlarını tanıttığı etkinlikte açıkladı. Google Playground çıkartmalarını Pixel’in kamera uygulamasında özel bir mod içinde sunacak ve kullanıcının içinde olduğu sahneye uygun olarak yeni AR animasyonları önerecek.

AR çıkartmalarının ismini değiştiren Google, “Playmoji” verdiği dört yeni AR animasyon paketini de kullanıma sundu.

Geçtiğimiz sonbaharda AR Çıkartmaları adıyla tanıtılan çıkartmalar, Snapchat’in popüler hâle getirdiği lens ve filtrelere fazlasıyla benziyor. Ancak Google’ın çıkartmalarının tamamen üç boyutlu olması ve şirketin gelişmiş yapay zekâ teknolojisi sayesinde nesne tanımanın daha ileri seviyeye çıkması iki platform arasında gözle görülür bir fark yaratıyor. Geçtiğimiz yıl duyuruyla birlikte Stranger Things çıkartmaları sunan Google, bir süre sonra da Star Wars: The Last Jedi için AR çıkartma paketi hazırlamıştı.

Google tarafından sunulan yeni Playmoji paketlerinde ise çizgi filmlerden fırlayan hayvanlar, görsel ve interaktif işaretler, çizgi romanları hatırlatan spor animasyonları ve insan gibi davranan hava durumu efektleri bulunuyor.

Google Playground için sunacağı yeni içerikleri de açıkladı

Playmoji paketlerine Play Store ve Playground kamera modu üzerinden erişilebiliyor. Google Playground için önümüzdeki dönemde Marvel temalı AR çıkartmaları ve şarkıcı Childish Gambino’nun dans figürlerini sergilediği bir paket sunacak.

İLGİLİ HABERLER