Manşetler

Google Play’deki En İyi E-Kitap Okuyucu Uygulamaları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kitapseverlerin bir kısmı, basılı kitaplara fazlasıyla sadık kalıp e-kitapları şiddet ile reddetseler de ortada bir gerçek var ki e-kitap dünyası da artık basılı kitap kadar güçlü olmaya başladı. Sadece e-kitap üzerinden teknoloji dünyasında kendine yer eden firmalar olduğu gibi, kötü gidişatlarını e-kitap sayesinde düzelten firmalarda mevcut. E-Kitaplarla beraber kullanıcıların hayatına giren e-kitap okuyucuları, halihazırda kendi aralarında bir rekabette oldukları söylenebilir. Fakat e-kitap okuyucuların asıl rakibinin tabletler ve akıllı telefonlar olduğunu da söylemek yanlış olmaz. Çünkü birçok kullanıcı ellerinde bulunan tabletleri veya telefonlarını kitap okumak için uygun görüyor. Bu yüzdendir ki uygulama marketlerinde birçok e-kitap okuyucu uygulamaya rastlanır oldu. Biz de e-kitap okumak için tabletlerini ve akıllı telefonlarını uygun gören kullanıcılar için Google Play üzerinde yer alan en iyi e-kitap okuyucu uygulamaları listeledik.

Idefix Kitaplık

E-Kitap sayısı olarak bakıldığında Türkiye’deki en zengin marketlerden birinin İdefix’e ait olduğu söylenebilir. Uygulamayı yükleyen kullanıcılara başlangıçta 8 tane ücretsiz e-kitap hediye edilmiş durumda. Uygulamaya bir e-kitap okuyucusu olarak bakıldığında pek fazla özellik sunmasa da gereken temel özellikleri barındırması ve geniş bir mağaza içeriğine sahip olmasından dolayı tercih edilebilir.

idefix-kitaplık-1

D&R e-Kitap Okuyucu

Kitap mağazası dediğinde birçok insanın aklına D&R gelmesi mümkün. Çünkü birçok AVM’de D&R mağazaları kendine yer edinmiş durumda. 2013 yılında D&R’ın Idefix’i satın almasıyla beraber, geniş bir e-kitap mağazası da D&R’ın oldu. Bu yüzden e-kitap sayısı olarak Türkiye’de oldukça başarılı oldukları söylenebilir. Kitap okuyucu fonksiyonları bakımından yazı tipi ve boyutu değiştirme, parlaklık ayarlama, not ekleme, arzu edilen kısımları sosyal ağlarda paylaşma gibi kitap okurların oldukça işine yarayacak özellikler mevcut. Ayrıca uygulama başlangıçta kullanıcılara ücretsiz olarak 8 kitap sunuyor. An itibariyle uygulamanın yalnızca tablet versiyonun Google Play’den indirilebilir olduğunu da söylemekte fayda var.

dr-kitap-okuyucu-1

Scribd

Scribd diğer kitap okuyucu uygulamalardan farklı bir ödeme yöntemi kullanmakta. Bu yöntemde kullanıcılar aylık veya yıllık olarak Scribd üyeliği satın alıp sınırsız şekilde kitap okuma hakkına sahip olabiliyor. Yabancı eserlerin çokluğu göze çarpsa da Türkçe eserler de Scribd’da mevcut. Ayrıca Scribd’ın güzel bir özelliği de üyelik satın alındığında geniş bir kitap arşivinin yanında azımsanmayacak bir sesli kitap arşivinin de kullanıcılara açılması. Fakat sesli kitapların arasında Türkçe olanlarını bulmak oldukça zor bir ihtimal olduğunu da belirtmekte fayda var. Scribd de listede yer alan diğer e-kitap okuyucu uygulamaları gibi barındırması gereken tüm özelliklere sahip.

scribd-1

Google Play Kitaplar

Google Play üzerindeki en iyi kitap okuma uygulaması Google’a ait dersek yanlış olmaz. Halihazırda uygulamanın kitap fiyatları ve kullanışlılık bakımından oldukça başarılı olduğu söylenebilir. Uygulama; içerisinde birçok özellik barındırıyor, bunlardan kitabı seslendirme olarak adlandırabileceğimiz özellikte kullanıcılar kitaplarını uygulamaya seslendirebiliyorlar. Fakat bu özellikğın; gerek robotik bir ses ile gerçekleşmesi gerek ise Türkçe eserlerde okuma işlevinin oldukça düşeceğini göz önünde bulundurulursa, kullanıcıların pek de işine yaramayacak bir özellik olarak nitelendirebilir.

google-kitap-okuyucu-1

Universal Book Reader

Listede yer alan diğer uygulamaların aksine Universal Book Reader, kendi içinde herhangi bir kitap mağazası barındırmıyor. Bu yüzden ellerinde var olan e-kitapları okumak için bir uygulama arayan kullanıcıların tercih edebileceği bir uygulama. Tıpkı Google Plays Kitaplar gibi içerisinde kitabı seslendirme özelliği barındıran Universal Book Reeder, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu tüm özellikleri sunuyor. Uygulama içerisinde reklamlar mevcut olsa da reklamlar yalnızca uygulamanın menüsündeyken ortaya çıkıyor ve kitap okurken gözükmüyor. Fakat yine de reklamlardan rahatsız olan kullanıcılar belirli bir ücret karşılığında reklamları kaldırabiliyorlar.

universal-book- reeder-1

Kullanıcılar; cihazlarında e-kitap okurken tercih edecekleri uygulamanın hangisi olduğunu anlayabilmeleri için uygulamalara özellikleri bakımından değil, içerdikleri kitap sayısına göre bakmaları daha mantıklı olacaktır. Çünkü halihazırda neredeyse tüm e-kitap okuyucu uygulamaları kendilerinden beklenen temel özellikleri sunuyor. Fakat bunun yanında satın alınan kitapları başka platformlarda da okuyup okuyamama şansının olup olmaması ve mağazada yer alan kitapların sayısının fazla olması dikkat edilmesi gereken ana unsurlar olarak nitelendirebilir. Bu unsurların yanına e-kitapların fiyatlarını da eklemek mümkün olsa da fiyat farklarının çok fazla değişmemesinden dolayı bunu önemsemenin gereği olmayabilir.

İLGİLİ HABERLER