Manşetler

Google Play’deki En İyi 5 Mail Uygulaması

Kullanıcılar, maillerine bakabilmek için telefon üreticilerinin telefonlarıyla beraber sundukları mail uygulamalarını kullanmak yerine 3. parti uygulamalar yönelebiliyorlar. Bunun en açık sebebi olarak telefonla beraber yüklü gelen mail uygulamalarının kullanıcıların arzuladığı işlevsellikten uzak olması görülebilir. Bu düşünceye sadık kalan kullanıcılar için Google Play’deki en iyi 5 mail uygulamasını sıraladık.

MailBox

Artık çoğu kullanıcının hayatında önemli bir yer tutan Dropbox’un, mail uygulaması MailBox’a; iOS, Android ve Mac üzerinden ulaşılabiliyor. Arayüzü için oldukça kullanışlı ve basit denilebilir. Bunun yanında kullanıcıların işine yarayacak; belirlenen mailleri belli bir süreye kadar engelleme, önemli e-postalara odaklanma gibi adlandırabilecek özelliklere sahip. Fakat en temel özellik olarak nitelendirebilecek tüm mail servislerini desteklememesi önemli bir eksik olarak görülebilir. An itibariyle MailBox, kullanıcılarına yalnızca Gmail ve iCloud desteği sunuyor. Ayrıca uygulamanın iOS ve MAC tarafında da kendine yer edinmiş olması, maillerini kontrol etme işinde sadece Android telefonundan yararlanmayan kullanıcılar için önemli bir avantaj.

mailbox-2

K-9 Mail

Oldukça ilginç bir isime sahip olan K-9 Mail en önemli mail servislerinden biri olan Hotmail’i desteklemiyor fakat bunun haricindeki tüm servisleri destekliyor. Görsellik bakımından Mailbox kadar başarılı olmadığı söylenebilir fakat yinede görselliğin ve işlevselliğin yeterli seviyede olduğu söylemekte fayda var. Ayrıca K-9 Mail; sınırsız e-posta ekleme, belli saatlerde senkronizasyonu devre dışı bırakma, her mail adresi için farklı zil sesleri yapma gibi kritik öneme sahip özelliklerde mevcut. Özellikle belli saatlerde senkronizasyonu devre dışı bırakabilme özelliği, kullanıcıların şarjlarını daha verimli kullanabilmesine yardımcı olacaktır.

k-9mail-2

Outlook.com

Birçok kullanıcının ilk mail deneyimini oluşturan Microsoft, geçtiğimiz zamanlarda Hotmail’den Outlook’a geçiş sürecini tamamlamıştı. Hotmail kullanıcıları da maillerine Outlook üzerinden ulaşmaya başlamıştı. Bununla beraber platformlarda Outlook’un uygulamasını da görmek mümkün oldu. Yalnızca Microsoft’a bağlı bir mail hizmeti kullanan kullanıcılar için outlook.com uygulaması yeterli olacaktır. Uygulama Windows 8 ile hayatımıza giren Metro arayüze sahip ve kullanışlılık olarak da oldukça başarılı.

outlook.com-2

myMail

Mailleri okumak için bir diğer alternatif de myMail. Tıpkı diğer uygulamalar gibi oldukça sade bir tasarım ve kolay kullanılabilirle sahip olan bu uygulama, maillerine toplu şekilde bakmak isteyen kullanıcıların işini fazlasıyla görecektir. Diğer mail uygulamalarından eksik bir yön olarak eklenebilen tüm mail adreslerinin gelen kutularını toplu bir havuzda buluşturamamak denilebilir.

mymail-2

CloudMagic

Çoklu mail okuyucuların arasında en öne çıkabilecek mail okuyucu, CloudMagic gibi duruyor. Halihazırda uygulama neredeyse tüm mail servisi sağlayıcılarını destekliyor. Ayrıca diğer mail okuyucu uygulamalarından farklı olarak kullanıcılara sunulan Evernote, Pocket, OneNote ve hayatımıza yeni giren Android Wear gibi önemli servis destekleri de mevcut.

cloudmagic-2

Yukarıda sıralanan uygulamalar; başarılı yanları olmasına rağmen, basit sayılabilecek eksik yönlere de sahipler. Genellikle bu alanda geliştirilen uygulamalar, ana hedefleri olan mail okumaya odaklanmış durumdalar. Hal böyle olunca mail uygulamaları arasında onları birbirinden daha iyi yapabilecek büyük özellikler mümkün olamıyor. Bu yüzden rekabet tasarım ve kullanışlılık tarafında yaşanabiliyor. Burada da sıralanan tüm uygulamalar sadeliği tercih etmiş durumda. Kullanıcıların tek bir mail adresleri mevcutsa mail hizmetlerini sağlayan şirketlerin mail uygulamalarını kullanması mantıklı gözükebilir fakat bazı zaman tıpkı cihazla beraber gelen mail uygulamaları gibi bu uygulamalarda kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Bu yüzden kullanıcıların şanslarını CloudMagic, myMail, K-9 Mail, Mailbox gibi uygulamalarda denemesinde fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER