Teknoloji

Google Play’de yerli geliştiriciler için paralı uygulama dönemi başladı

Türkiye’deki Android cihaz kullanıcılarına Google Play’den paralı uygulama satın alma imkanının sunulmasının üstünden uzun zaman geçti. Ne var ki, geçen bu zaman zarfından kullanıcılar sadece yabancı uygulama geliştiricilerinin paralı uygulamalarını veya uygulamaları içinden sundukları çeşitli ürünleri satın alabiliyordu.

google-play-050414 (800 x 534)

Çünkü Türkiye’deki yerli uygulama geliştiricileri için Android ekosistemine paralı uygulama veya oyun sunma yolu kapalıydı. Neyse ki, Google bu engeli en sonunda kaldırdı. Bundan böyle Türk uygulama geliştiricileri de geliştirdikleri uygulama ve oyunları ücretsiz olarak sunma fırsatına sahipler. Böylelikle Türkiye’deki geliştiriciler de ürünleriyle 130’dan fazla ülkeye erişen bir uygulama pazarına kapı açmış olacaklar.

Android uygulama geliştiricilerinin Google Play üzerinden uygulama veya oyun satabilmeleri için Developer Console’dan giriş yaparak Google Wallet hesabı oluşturmaları gerekiyor. Uygulamalarını daha önce ücretsiz olarak sunanlar da uygulama içi satın alma veya üyelik yoluyla para kazanma fırsatına sahip olabilir. Yeni uygulamalar ise uygulama içi satın alma veya üyelik yoluyla satış yapma dışında uygulamalarını doğrudan ücretli kategorisinde yayınlayabiliyorlar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER