Teknoloji

Google Play’de ücretli oyun ve uygulamalar için iade süresi iki saate çıktı

google-play-050414 (800 x 534)

Google’ın yeni uygulama iade politikası hakkında son zamanlarda yapılan dedikodular ve çıkan haberlerin ardından durum nihayet kesinleşti. Android’in sahibi Play Store üzerinden satın alınan oyun ve uygulamalar için iade süresini iki saate çıkardı. Bu süre kullanıcıların uygulamaları, özellikle de oyunları test etmeleri için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Daha önceki iade süresi 15 dakika ile sınırlıydı ve çoğu uygulama için yeterli görünüyordu. Ancak söz konusu oyunlar olunca, hem daha fazla para ödemek gerekiyordu hem de verilen paraya değip değmeyeceğinin görülmesi için 10-15 dakikalı bir deneyim yeterli olmuyordu.

Geçen ayın başlarında Google’ın uygulama iadesi için geçerli zaman aralığını 15 dakikanın üstüne çıkaracağını ve yeni sürenin 2 saat olacağı şeklinde haberler çıkmaya başlamıştı. Ancak Google’ın destek sayfasında hâlâ 15 dakikanın iade süresi olduğu şeklinde bir ibare yer alıyordu. Söz konusu sayfa güncellendi ve artık uygulama iade süresinin 2 saate çıktığı resmen açıklanmış oldu.

google-play-iade-2-saat-110914

Ne var ki, uygulama içi satın almalar noktasında yaşanan baş ağrıları kalmaya devam ediyor. Bu tür satın almalar hemen uygulandığı için Google’ın iade sürecinin otonom hâle getirmesi için çok fazla hareket alanı bulunmuyor. Bu da binlerce ebeveynin çocuklarının bilinçsizce yaptığı alışverişler nedeniyle paralarını kaybetmelerine neden oluyor. Söz konusu durum ABD’deki idari kuruluş FCC’ye şikayet olarak taşınmış ve Google uygulama içi satın almalar nedeniyle en az 19 milyon dolarlık geri ödeme yapmayı kabul etmişti.

İLGİLİ HABERLER