Teknoloji

Google Play’e güncellemeler için “Yenile” butonu eklenebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google play storeGoogle Play yakında kullanıcılarının karşısına hoş bir sürprizle çıkabilir. Şirket, favori Android uygulamalarının yenilenmesini sabırsızlıkla bekleyen kullanıcılar için Play Store’a bir “Yenile” butonu eklemeye hazırlanıyor.

Google, hâli hazırda beklenen güncellemeler için kullanıcıların isteği doğrultusunda bildirim gönderiyor. Ancak bu bildirimlerde bir aksilik olmasından korkanlar için internet devi başka bir seçenek daha sunuyor. “Yenile” butonu sayesinde kullanıcılar uygulama güncellemelerini manuel olarak kontrol edebilecek.

Android cihaz sahipleri yükledikleri uygulamalar için bir güncelleme olup olmadığını “Uygulamalarım ve Oyunlarım” sekmesinde görebiliyor. Eklenecek yeni buton sayesinde kullanıcılar uygulama mağazasını kapatıp tekrar açmak zorunda kalmadan listeyi yenileyebilecek.

Google Play “Yenile” butonu 1-2 ay içinde kullanıcılara ulaştırılabilir

Yenile butonu hâli hazırda küçük bir kullanıcı grubu tarafından test ediliyor. Ancak pek çok Android özelliği gibi, bu butonun da testlerin başlamasından 1-2 ay sonra kullanıcılara ulaştırılabileceği söyleniyor. Güncellemenin Play Store’un arayüzünde başka değişiklikleri de beraberinde getireceği konuşuluyor. Kullanıcıların indirdikleri uygulamaları isim, boyut, son güncelleme ve son kullanım gibi kriterlere göre listeleyebileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER