Teknoloji

Google Play uygulama indirme sayısında App Store’u neredeyse ikiye katlıyor

Play Store Uygulama

Uygulama ölçüm ve analiz şirketi App Annie, Apple’ın App Store uygulama mağazasının Google’ın Play Store’un daha fazla gelir getirmesi eğiliminin 2015’te de devam ettiğini kaydetti. Ne var ki, Google Apple’dan daha fazla uygulama indirme sayısıan ulaşmayı sürdürdü.

Şirket tarafından yayınlanan rapora göre, Google Play Store’dan yapılan uygulama indirmelerinin sayısı, App Store’dan yapılanların iki katına kadar çıktı. Ne var ki, söz konusu her bir uygulama mağazasından elde edilen gelirlere gelince durum tersine dönüyor. iOS App Store Google Play Store’dan yüzde 75 daha fazla gelir getiriyor. 2014’te ise iki mağaza arasındaki fark yüzde 70 olarak kaydedilmişti.

App Annie bir milyondan fazla uygulamadan elde edilen verileri takip ediyor. Bu 1 milyon uygulama arasında her iki platformun en iyi 100 uygulama yayıncısının 94’ü bulunuyor. iOS için Apple tarafından geliştirilen GarageBand, Keynote, Pages, Numbers, iTunes U gibi uygulamaların takibi mümkün olmuyor. Bu da iOS App Store’dan indirilen uygulama sayısının App Annie’nin raporladığından daha yüksek olduğunu gösteriyor. Yani, iOS ve Android uygulama indirmeleri arasında iki katlık bir fark yok gibi görünüyor.

Verilerdeki bir başka çelişki de Çin’den kaynaklanıyor. App Annie Çin’deki iOS uygulama indirmelerini ölçebiliyor, ancak Google’ın mağazası Çin’de faaliyet göstermediği için bunlar kapsama dahil edilmiyor. App Annie, Çin’in gelir açısından App Store’un üçüncü en büyük pazarı olduğunu, ikinci sıradaki Japonya’yı da geçmeye yaklaştığını söylüyor. İndirme sayıları bakımından Çin, ABD’yi geçerek ilk sıraya çıkıyor. Ne var ki, Google’ın Çin’de kısıtlı varlığı bulunuyor, bu pazar şirket için büyük oranda el değmemiş şekilde duruyor.

Geçen hafta yayınlanan bir rapora göre App Store’un aralık ayında 1 milyar dolarlık gelir getirdiği belirtilmiş, Aralık 2014’teki 847 milyon dolarlık gelirin yüzde 18 oranında üstüne çıkıldığı kaydedilmişti. Apple, gelir açısından App Store’uyla Google’ın Play Store’unun performansının üstüne çıkmayı sürdürüyor. Ancak Google indirme sayıları bakımından üstünlüğünü devam ettiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER