Teknoloji

Google Play yakında uygulama içi satın almaları fiyat aralığına göre listeleyecek

google-play-050414 (800 x 534)

Uygulama içi satın alma standartlarındaki gevşeklik nedeniyle tepkileri üzerine çeken Google, konuya açıklık getirme adına adımlar atmaya devam ediyor. İlk olarak gerçekleştirilen uygulama içi satın almalar için şifre sorulmasını zorunlu kılmaya başlayan şirket, uygulama içi satın alma pratikleri konusunda biraz daha dürüst davranmaya hazırlanıyor.

Bundan böyle Google Play uygulamalarında uygulama içi satın alma özelliği taşıyıp taşımadıklarını gösteren bir ibare yer alacak. Ek olarak, uygulama içi satın alma unsurlarının hangi fiyat aralığına yerleştiği de Google tarafından gösterilecek. Örneğin uygulama içinde hem 1 dolarlık hem de 99 dolarlık satın alma unsurları bulunuyorsa uygulamanın fiyat aralığı $1-99 veya benzeri bir şekilde gösterilecek.

Google böylelikle kullanıcılarına uygulamalarda kendilerini neyin beklediğini gösterme konusunda önemli bir hamleyi daha tamamlamış olacak. Özellikle ebeveynlerin memnun kalacağı bu değişikliğin 30 Eylül itibarıyla aktif hâle gelmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER