Teknoloji

Google Play’in uygulama gelirleri 2013 sonunda App Store’u geride bırakabilir

Google Play’in uygulama gelirleri 2013 sonunda App Store’u geride bırakabilir
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Android’in pazar payındaki büyük üstünlüğüne rağmen pek çok uygulamanın ilk etapta iOS için yayınlanması pek çok Android kullanıcısını sinir eden bir durum. Ancak pek yakında Android kullanıcıları bu histen kurtulabilir. App Annie araştırmasına göre 2013’ün sonu 2014’ün başı itibariyle Google Play Store gelirlerde App Store’u geride bırakabilir.

google-play-gelir-310113

Google Play Store gelirlerinin App Store gelirlerine kıyasla daha hızlı büyüdüğünü gösteren projeksiyonlar daha önce yayınlanmıştı. 2012’nin dördüncü çeyreğinde App Store Google Play Store’dan yüzde 350 daha fazla gelir elde etmiş olsa da gelir artış oranlarına bakıldığında Android’in yüzde 200’üne iOS’in yüzde 20’yle karşılık verdiği görülüyor. Ancak bu noktada belli bir düzeyden sonra artışın yavaşlamasının da doğal olduğunu belirtmek gerekiyor.

App Annie’nin rakamlarına göre Android’in akıllı telefon pazarındaki hakimiyeti de Google Play Store’un elindeki önemli kozlardan biri haline gelmiş durumda. Android uygulama mağazasının gelirlerinin ülke bazındaki dağılımındaysa Japonya ve Güney Kore ön plana çıkıyor. Bu iki ülke Google Play Store gelirlerinin yarısını oluştururken, gelirlerin yüzde 80’i ABD dışı ülkelerden elde ediliyor. App Store tarafındaysa 2012’nin üçüncü ve dördüncü çeyreklerinde gelirlerin yüzde 60’ının ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avusturalya ve Japonya’dan geldiği görülüyor. Google Play Store’un App Store’dan daha hızlı büyümesi gelir bakımından 2013 sonu ya da 2014 başı itibariyle rakibini geride bırakma ihtimali doğururken, akıllara geliştiricilerin ilk tercihlerini değiştirip değiştirmeyeceği sorusu geliyor.

İlgili >> App Annie

Günün Öne Çıkan Fırsatları

100 saat pil ömürlü Baseus Bowie H1i yüzde 38 indirimle 1.599 TL
100 saat pil ömürlü Baseus Bowie H1i yüzde 38 indirimle 1.599 TL
Satın Al
Analog optik Razer Huntsman V3 Pro 1.546,66 TL indirim aldı
Analog optik Razer Huntsman V3 Pro 1.546,66 TL indirim aldı
Satın Al
Üç cihazı aynı anda şarj eden Belkin UltraCharge 3.509,10 TL
Üç cihazı aynı anda şarj eden Belkin UltraCharge 3.509,10 TL
Satın Al
10 metrelik HDMI 2.0 kablo yüzde 31 indirimle 488,21 TL
10 metrelik HDMI 2.0 kablo yüzde 31 indirimle 488,21 TL
Satın Al
İki adet BUFF LABS gizlilik camı 190 TL indirimle 1.799 TL
İki adet BUFF LABS gizlilik camı 190 TL indirimle 1.799 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl