Teknoloji

Google Play’in uygulama gelirleri 2013 sonunda App Store’u geride bırakabilir

Android’in pazar payındaki büyük üstünlüğüne rağmen pek çok uygulamanın ilk etapta iOS için yayınlanması pek çok Android kullanıcısını sinir eden bir durum. Ancak pek yakında Android kullanıcıları bu histen kurtulabilir. App Annie araştırmasına göre 2013’ün sonu 2014’ün başı itibariyle Google Play Store gelirlerde App Store’u geride bırakabilir.

google-play-gelir-310113

Google Play Store gelirlerinin App Store gelirlerine kıyasla daha hızlı büyüdüğünü gösteren projeksiyonlar daha önce yayınlanmıştı. 2012’nin dördüncü çeyreğinde App Store Google Play Store’dan yüzde 350 daha fazla gelir elde etmiş olsa da gelir artış oranlarına bakıldığında Android’in yüzde 200’üne iOS’in yüzde 20’yle karşılık verdiği görülüyor. Ancak bu noktada belli bir düzeyden sonra artışın yavaşlamasının da doğal olduğunu belirtmek gerekiyor.

App Annie’nin rakamlarına göre Android’in akıllı telefon pazarındaki hakimiyeti de Google Play Store’un elindeki önemli kozlardan biri haline gelmiş durumda. Android uygulama mağazasının gelirlerinin ülke bazındaki dağılımındaysa Japonya ve Güney Kore ön plana çıkıyor. Bu iki ülke Google Play Store gelirlerinin yarısını oluştururken, gelirlerin yüzde 80’i ABD dışı ülkelerden elde ediliyor. App Store tarafındaysa 2012’nin üçüncü ve dördüncü çeyreklerinde gelirlerin yüzde 60’ının ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avusturalya ve Japonya’dan geldiği görülüyor. Google Play Store’un App Store’dan daha hızlı büyümesi gelir bakımından 2013 sonu ya da 2014 başı itibariyle rakibini geride bırakma ihtimali doğururken, akıllara geliştiricilerin ilk tercihlerini değiştirip değiştirmeyeceği sorusu geliyor.

İlgili >> App Annie

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER