Teknoloji

Google Play Store’un görünümünde değişikliklere gidiliyor

google-play-store-tasarim-degisiklik-dedikodu-140714

Android’e özel uygulama ve içerik mağazası Google Play Store’un mevcut tasarımıyla kullanışlı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak göze hoş geldiğini düşünenlerden değilseniz, çok yakında gelecek görsel güncellemeler fikrinizi değiştirebilir. Android Police sitesi Google Play Store’da yapılması planlanan değişikliklere ulaştı.

Google’ın geçtiğimiz ay sonu duyurduğu Material Design tasarım felsefesinden çeşitli unsurları alacak gibi görünen Google Play Store’da büyük boyutlu görsellerin daha fazla kullanıldığı dikkat çekiyor. Ayrıca çeşitli ikonlar ne tür içerik satın aldığınızı veya indirdiğinizi daha kolayn anlaşılır hâle getirecek.

Yine de, kullanıcı arayüzü mükemmel görünmüyor, örneğin sayfa içinde fazlasıyla kaydırma yapmanız gerekiyor, ayrıca bazı paylaşım işlevleri de sayfanın alt kısmına gömülmüşe benziyor.

Ne var ki, Google Play Store’un yeni yüzü için çalışmalar devam ediyor, henüz kesin bir çıkış tarihi verilmiş değil. Bu nedenle yeni görünüm mobil cihazlara ulaşmaya başlamadan önce yeni değişiklikler veya düzenlemelerin olması muhtemeldir. Daha fazla ekran görüntüsünü aşağıdaki kaynak bağlantısında bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER