Teknoloji

Google Play Store’da yanıltıcı uygulama isimlerine izin vermeyecek

Google, Play Store kayıtlarının daha doğru, daha öz ve daha az göz yorucu olması için hazırladığı yeni kural ve talimatları duyurdu. Bir uygulamanın özelliklerini ve işlevlerini gösteren ekran görüntülerini de kapsayan yeni kurallar, 2021’in ikinci yarısında yürürlüğe girecek. Bu kuralların uygulama isimleri, ikonları ve tanımları üzerine etkisiyle ilgili detaylar ise daha sonra açıklanacak.

Yeni uygulama üst veri politikaları, geliştiricilerin uygulamalarının daha dikkat çekici hâle gelmesi için yaptıkları numaralardan bazılarını yasaklıyor. Örneğin, eğer ortada bir marka ismi yoksa bir uygulamanın ismini tamamen büyük harflerle yazmaya izin verilmeyecek.

Buna ek olarak, uygulama isimlerinde emoji de kullanılamayacak. Uygulama isimlerinde maksimum 30 karakter olabilecek. “Şimdi İndirin” gibi kalıplara da isimlerde yer verilemeyecek. Uygulama ikonlarına “indirim” afişi eklenmesi de yasaklanan unsurlardan biri.

google play storeGoogle, konuyla ilgili ilk paylaşımını bir tür “ön açıklama” olarak tanımlıyor. Şirket böylelikle geliştiricilere yapılacak değişikliklerle ilgili planlama imkanı vermeyi amaçlıyor. Google, kurallara uymayan uygulamaların Play Store’da bulunmasına izin vermeyeceğinin de altını çizdi.

google play storeBuna ek olarak, Google Play Store uygulama ön izleme araçlarıyla ilgili yeni kurallar da yılın ikinci yarısından itibaren geçerli olacak. Google görsel, video ve kısa tanımların gerçekten uygulama ve oyunları yansıtmasını istiyor. Tanımlarda “ücretsiz” veya “en iyi” gibi kalıpların kullanılmasını istemeyen şirket, yerelleştirmenin de doğru yapılmasını talep ediliyor.

İLGİLİ HABERLER