Teknoloji

Wear OS’in yeni Google Play Store tasarımı dağıtımda

galaxy watch 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Play Store Wear OS platformu üzerinde yeni bir görünüme kavuşuyor. Bu tasarım değişikliğinin gelişi, eylül ayının Google Play sistem güncellemesiyle müjdelenmişti. Yeni tasarım ilk olarak geçtiğimiz ay Samsung’un Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro’yu duyurduğu etkinlikte gösterilmişti.

Yeni tasarımda arama tuşu çemberin içinden çıkarılıyor ve kapsül şeklindeki bir butona yerleştiriliyor. Bu ikonun hemen altında ise “Hepsini Keşfet” yazısı yer alıyor ve üç uygulama listeleniyor. Üç uygulamanın altında ise “Daha fazlasını gör” seçeneği gösteriliyor.

Daha aşağıya inildiğinde ise “Size önerilenler” başlığı altında bazı uygulamaları görmek mümkün oluyor. Ardından “Popüler” bölümü kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bunların hemen altında ise şu kategoriler için büyük kartlar gösteriliyor: Saat kadranları, müzik, olmazsa olmaz saat uygulamaları, sağlıklı zihin & vücut.

Son bölümün altında kullanıcılar “Diğer cihazlar üzerinden uygulamalara bakın ve yükleyin” şeklinde bir mesaj görülüyor. Bu mesaja dokunulduğunda kullanıcıların telefonlarında Play Store açılıyor ve buradan akıllı saate uygulama yüklemek mümkün oluyor. “Uygulamaları yönet” ve “Ayarlar” bölümleri de yeni tasarımın parçaları arasında yer alıyor. “Uygulamaları yönet” başlığının şu an için sadece uygulama güncellemelerini kontrol etmekte kullanıldığı belirtiliyor.

Google Play Store Wear OS mağazası için hazırlanan yeni tasarımın yazı yoğunluklu olması dikkat çekse de, ana sayfada bazı uygulamaların gösterilmesi sayesinde kullanıcılar daha fazla uygulama indirmeye teşvik edilebilir.

İLGİLİ HABERLER