Teknoloji

Google Play Store’un veri gizliliği bölümü şubat ayında kullanıma açılacak

google play store

Google Play Store uygulamaları için hazırladığı veri gizliliği bölümünü hayata geçirmeye bir adım daha yaklaştı. Uygulama geliştiricileri artık Play Console’daki “veri güvenliği formu” üzerinden ilgili detayları Google’a aktarabiliyor. Şirketten yapılan açıklamada, veri gizliliği bölümünün 2022’nin şubat ayından itibaren kullanıcıların görebileceği bu bölüm için geliştiricilerin gerekli bilgileri önümüzdeki nisan ayına kadar sunması gerekiyor.

Söz konusu özelliğin duyurusu geçtiğimiz mayıs ayında yapılmıştı. Apple da geçtiğimiz aralık ayından bu yana App Store’daki uygulamalar için benzer gizlilik ve veri kullanımı bilgileri paylaşıyor.

Google yeni veri bölümüyle Android kullanıcılarına uygulamaların bilgileriyle neler yaptığını hızlı ve kolay biçimde görmelerini sağlıyor. İnternet devi, geliştiricilere bilgi vermeleri gereken konular hakkında da yardımcı oluyor.

Uygulamanın hangi tür (konum, adres defteri, kişisel bilgi, finansal bilgi) verileri topladığının paylaşılmasının önemli olduğu söyleniyor. Verinin opsiyonel mi yoksa zorunlu mu kullanıldığının da belirtilmesi isteniyor. İletim sırasında verinin şifrelenip şifrelenmediği ve uygulamanın “küresel güvenlik standartlarıyla uyumluluğunun bağımsız olarak denetlenme” durumu da Google’ın verilmesini önerdiği bilgiler arasında yer alıyor.

Google Play Store için uygulama hazırlayan geliştiriciler, bu bilgileri yukarıda da belirttiğimiz gibi Play Console üzerinden aktarabiliyor. Google geliştiricilerin bu gereksinimi karşılamasına yardımcı olacak rehberler de hazırladı.

İLGİLİ HABERLER