Teknoloji

Google Play Store daha uzun uygulama isimlerine izin veriyor

google play store android

google play storeGoogle Play Store uygulamalarının ismi için belirlediği karakter sınırını 30’dan 50’ye çıkarttı. Bu değişikliğin pek büyük olmadığı bir gerçek. Ancak bundan böyle Android kullanıcıları, sadece isme bakarak uygulamaların işlevi hakkında daha fazla fikre sahip olabilecek.

Google söz konusu değişikliği bir e-postayla geliştiricilere bildirdi. Ancak şirketin bu değişimi geçtiğimiz haziran ayında yaptığı anlaşılıyor. Google’ın sahibi olduğu navigasyon uygulaması Waze’in tam ismi 14 Haziranda değişmiş ve karakter sayısı 50’ye yükselmişti.

Çöpçatanlık uygulaması Tinder’ın Play Store’daki tam ismi ise 43 karakter uzunluğunda. Dolayısıyla Google’ın bir süredir sunduğu imkanı artık herkese duyurduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Google Play Store uygulamaları aramalarda daha rahat bulunabilir

Google Play Store uygulamalarına daha uzun isimler verilebilmesi, uygulamaların aramalarda bulunmasını kolaylaştırabilir. Uygulama isimlerinde daha fazla bilgi ve anahtar kelimenin geçmesi sayesinde kullanıcılar için bu uygulamaları bulmak biraz daha rahat bir işleme dönüşebilir.

İLGİLİ HABERLER