Teknoloji

Google Play Store yapay zeka yardımıyla uygulamaların öne çıkan noktalarını gösteriyor

Google Play Store

Google Play Store için “Uygulamanın Öne Çıkanları” adını taşıyan yapay zeka destekli bir özelliğin test edildiğine dair haberler geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Söz konusu özellik resmen dağıtıma çıkmış gibi görünüyor.

Google’ın en son Sistem Sürümü Notları’nda kullanıcıların Play Store’daki uygulama ve oyunların öne çıkan noktalarını izleyebileceği belirtiliyor. Burada “izlemek” fiili kullanılsa da, uygulamaların öne çıkan noktalarının yazılı olarak aktarıldığı ifade ediliyor. Google söz konusu özelliği geçtiğimiz ay sunucu tarafında test ediyordu.

Göründüğü gibi bu özellik, uygulamanın neyle ilgili olduğuna dair hızlı bir özet sağlamak için uygulamanın temel yönlerini vurguluyor. Bu özellik, kullanıcıya uygulamanın açıklamasını okurken karşılaşabileceğiniz tüyoları keserek kısa bir genel bakış sunmak için kullanılabilir. Bu özet, uygulamanın açıklama sayfasındaki yükle düğmesinin hemen altında dikdörtgen bir kutu içinde gösteriliyor.

Google Play Store için yapay zeka tabanlı başka özellikler de yolda

“Uygulamanın öne çıkanları”, Google’ın Play Store için üzerinde çalıştığı tek yapay zeka özelliği değil. Şirket yapay zeka tarafından oluşturulan bir Sıkça Sorulan Sorular bölümü üstünde de çalışıyor. Ancak bu özellik henüz kullanıma sunulmuş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER