Teknoloji

Google Play Store uygulama sayfalarında yenilik

google play store

Google Play Store masaüstü sitesinin yeni tasarımı giderek daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Bir yandan da mobil tasarımda değişiklik yapan Google, uygulama sayfalarına “aktif cihazlarınızla uyumluluk” başlıklı yeni bir bölüm ekledi.

Sayfadaki “bu uygulama hakkında” bölümü açılıp en alt kısma doğru ilerlendiğinde “aktif cihazlarınızla uyumluluk” başlıklı alt menüyü görmek mümkün oluyor. Google bu bölümü şu ifadelerle tanımlıyor: “Bu bölüm uygulamanın cihazınızda çalışıp çalışmadığını gösteriyor. Sadece Google Hesabı’nıza bağlı ve son 30 gün içinde aktif cihazları göreceksiniz.”

O anda kullanılan cihaz, en üst sırada cihaz adıyla gösteriliyor. Wear OS saatler ile Android/Google TV uyumluluk bilgisi de bu alanda veriliyor.

Bu yeni ekleme Uygulama Bilgisi bölümüyle biraz çakışıyor. Ancak yeni eklemenin daha kullanıcı dostu olduğunu ve daha direkt bir bilgi sunumu gerçekleştirdiğini belirtmek gerekiyor. Giyilebilir ürün ve Android/Google TV’lerle uyumluluk hakkında bilgi verilmesi de Play Store’un artık sadece mobil cihazlara yönelik bir platform olmadığını gösteriyor.

Google Play Store uygulama sayfalarına eklenen yeni bölümü mağazanın 30.6.16-21 sürümünde görmek mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER