Teknoloji

Google Play Store’da uygulama izinleri bölümü geri dönüyor

google play store reklam facebook

Google Play Store için kısa süre önce yapılan bir değişiklik küçük gibi görünse de, bir hayli dikkat çekmişti. Bir uygulamanın kullandığı izinleri listelemeyi bırakan internet devi, gelen geri dönüşlerin ardından bu kararından vazgeçti.

Google uygulama izinleri bölümünün yerine benzer bir nitelikte olan Veri Güvenliği bölümünü mağazaya eklemişti. Söz konusu bölümün de uygulamaların topladığı verileri ve bu verileri nasıl kullandıklarını göstermesi amaçlanmıştı.

Bu değişiklikteki temel problem, Veri Güvenliği bölümündeki bilgilerin geliştiriciler tarafından sağlanması olmuştu. Zira uygulama izinleri bölümü Google tarafından hazırlanıyordu. Uygulama izinleri bölümünün kaldırılması, kullanıcıların iki bölümde sunulan bilgileri hızlı şekilde karşılaştırmasını ve doğrulamasını imkansız hâle getirmişti.

Android Police sitesinin haberine göre; Google bir dizi Twitter paylaşımıyla uygulama izinleri bölümünün yakında Play Store’a geri döneceğini açıkladı. Açıklamada bu kararın kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda alındığı belirtildi.

Google Play Store için Veri Güvenliği bölümünün duyurusu 2021’in mayıs ayında yapılmıştı. Özelliğin dağıtımı ise geçtiğimiz nisan ayı itibarıyla başlamıştı. Apple’ın gizlilik etiketlerini hatırlatan Veri Güvenliği bölümünde geliştiricilerin kullanıcı verileriyle ne yaptıklarını açık bir şekilde belirtmeleri gerekiyor. İnternet devi, burada paylaşılan bilgilerde tutarsızlık tespit edilmesi durumunda yaptırım uygulayacağını da açıkça belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER