Teknoloji

Google Play Store’a Haftanın Ücretsiz Uygulaması bölümü eklendi

google play storeGoogle Play Store çatısı altında çok sayıda ücretsiz oyun ve uygulama bulunuyor. Ancak bu ücretsiz oyun ve uygulamaların bazıları kaliteleri nedeniyle eleştiriliyor. Hatta bazı uygulamalar yanıltıcı olmakla da suçlanıyor.

Google, kaliteli ücretsiz içerikleri ön plana çıkarmak adına ücretsiz uygulamaları özel bir bölümde sunma kararı aldı. Ancak şirket her hafta sadece bir oyun ya da uygulamayı bu bölümde sergileyecek. Sergilenen ücretsiz içerik her hafta değişecek.

Haftanın ücretsiz uygulamalarını ayrı bir vitrinde sergilemek, sıra dışı bir fikir değil. Apple’ın uygulama mağazası iTunes App Store’da söz konusu özel bölüm uzun bir süredir bulunuyor. Bugüne kadar bu tarz bir adım atmayan Google, şimdi de Apple’a kıyasla kısıtlı bir yaklaşım çerçevesinde ücretsiz uygulamaları öne çıkarmaya başlıyor.

Google Play Store Haftanın Ücretsiz Uygulaması bölümünü henüz tüm kullanıcılar göremiyor

Söz konusu bölüm, henüz tüm kullanıcıların karşısına çıkmış değil. Ancak bu durum, Google’ın vitrine yerleştirdiği uygulamanın ücretsiz olarak indirilmesini engellemiyor. Bazı Android kullanıcıları ise şimdiden Google’ın yeni vitrinini görebiliyor. Google, Haftanın Ücretsiz Uygulaması bölümünde ilk olarak Card Wars-Adventure Time isimli oyunu sergiliyor. Normalde 10,99 TL karşılığında indirilen oyun, bir hafta boyunca ücretsiz olarak indirilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER