Teknoloji

Google Play Store ücretleri nedeniyle yeni bir davayla karşı karşıya

google play store android

Google, Play Store üzerindeki gücünü kötüye kullandığı gerekçesiyle ABD’de bazı eyalet başsavcıları tarafından dava edildi. 36 eyaletin ve Washington D.C. başsavcısının katıldığı dava, Kaliforniya eyaletinde açıldı.

Davanın merkezinde Google’ın Play Store’daki uygulama geliştiricilerinden uygulama üzerinden yapılan satışlarda yüzde 30 komisyon alması bulunuyor. İnternet devi kısa süre önce Play Store’da satılan farklı dijital ürünlerden de komisyon alma kararını açıklamıştı. Dava Google ve çatı şirketi Alphabet’in Asya ve İrlanda birimlerini de kapsıyor.

Geçtiğimiz ağustos ayında Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games de Google’ı benzer gerekçelerle dava etmişti. Şirket, Google’ın uygulamalarıyla kullanıcılar için fiyatların yükselmesine neden olduğunu savunmuştu. Ancak bu dava, yine Epic Games tarafından Apple aleyhine açılan davanın gölgesinde kalmıştı.

Google Play Store Android telefonlar için tek yazılım kaynağı değil. Bu da Android’in Apple’ın iOS platformuna kıyasla tekel konusunda daha küçük bir tehdit olarak görülmesini sağlıyor. Ancak Apple’a olan baskının artması, Google’ın Play Store’daki tercihlerinin de biraz daha sorgulanmasına neden oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER