Teknoloji

Google Play Store’un tasarımı değişiyor, filmler ve diziler başka platforma taşınıyor

google play store

Google Play Store tasarımında duyurusu daha önce yapılan önemli bir değişiklik sonunda hayata geçiyor. Artık Android kullanıcıları mağazada “Filmler & TV” sekmesini görmüyor. Android cihaz sahiplerinin dizi ve film aramak, kiralamak ve satın almak için Google TV uygulamasına gitmesi gerekiyor.

Bu değişikliğe bağlı olarak eski satın almalar, aile paylaşımı, ödemeler, iadeler, Play Puanları ve istek listesi menülerinde de değişikliğe gidildi. Play Store’un web arayüzü de bir süre önce yenilenmişti.

Android cihazlardaki Play Store deneyiminin odak noktasında uygulamalar, oyunlar, e-kitaplar ve sesli kitaplar bulunacak. Kullanıcıların karşısına Oyunlar, Uygulamalar ve Kitaplar olmak üzere üç sekme çıkacak. Alt çubukta bu sekmelere ait ikonların yanında Teklifler veya Play Pass seçenekleri görülecek.

google play storePlay Store’daki tasarım değişikliği geçtiğimiz hafta kullanıcılarla buluşmaya başlamıştı. Değişiklik sürecinin haziran ayı içinde tamamlanması bekleniyor.

Google Play Store tasarımındaki değişimin temelinde Google TV uygulamasını öne çıkarmak ve hem kullanımını hem de işlevselliğini artırmak olduğu söylenebilir. Tüm içeriklere tek bir mağaza üzerinden erişilememesinin kimi kullanıcıların canını sıkması da muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER