Teknoloji

Google Play Store puanları ülke ve cihaza göre özelleştirilecek

google play pass android store

Google Play Store uygulamalarına verilen puanları hesaplama ve gösterme yöntemlerini özelleştirileceğini açıkladı. Şirket böylelikle puanları hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için daha anlamlı hâle getirmeyi amaçlıyor.

Bundan böyle bir uygulama için tek bir puan vermeyecek olan Google, bunun yerine uygulamanın iyiliğini cihazlara göre özelleştirilmiş şekilde gösterecek. Buna ek olarak, puanlar cihazın kayıtlı olduğu ülke için de özelleştirilecek.

Bu değişiklik birkaç noktada kullanıcılar için faydalı olabilir. Öncelikle uygulamaların işlevleri yerel yasalar doğrultusunda değişiklik gösterebiliyor. Buna ek olarak, Android’in parçalı yapısı da uygulama işlevlerini etkileyebiliyor.

Android’de bazı uygulamalar tabletlerde veya katlanabilir cihaz formatında telefonlarda olduğu gibi randımanlı şekilde çalışmıyor. Bu da farklı tasarım formatları için ayrı bir puanlama sisteminin kullanılmasını anlamlı hâle getiriyor.

Google ülkelere özel puanlama sistemini kasım ayı itibarıyla hayata geçirmeyi planlıyor. Cihaz formatına göre özel puanlama ise 2022’de devreye girecek. Tabletler, katlanabilir cihazlar, Chrome OS, Wear OS ve Android Auto için farklı puanlamalar kullanılacak.

Google ayrıca geliştiriciler için daha fazla Play Store metrik ve verisi paylaşacak. Bunlar arasında cihaz tipi bilgileri ve notların cihaza göre sınıflandırılmış versiyonları da bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER