Manşetler

Google Play Store kullanmadığınız uygulamaları silmeyi kolaylaştıracak

google play pass android store

Yeni bir Google Play Store özelliği, Android cihazlarında alan boşaltmak isteyenleri hedefliyor. Kullanıcılara telefonlarından silmek isteyebilecekleri, kullanmadıkları uygulamaları listeliyor.

Google Play Store’dan Android telefonlara uygulama indirip yüklemek çok kolay. Bu nedenle insanların sık kullanmadıkları uygulamaları da cihazlarına indirip kurmaları çok anlaşılır görünüyor. Hollanda merkezli Android World sitesi, insanların bu kullanılmayan uygulamaları tespite etmesine yardımcı olan özelliği ilk kez ortaya çıkaran kaynak oldu.

Bildirim tepsisi içinde bir Google Play Store uyarısı gösteriliyor. Burada “ek depolama alanı için kullanılmayan uygulamaları kaldırın” şeklinde bir mesaj gösteriliyor. Buna tıklatıldığında ise bir süredir açılmamış uygulamaların listesi karşınıza çıkıyor. Her bir uygulama, açıklamasıyla birlikte geliyor. Aynı zamanda en son ne zaman açıldıkları da görülüyor. Buradan silinmesi uygun olan uygulamalar seçiliyor. Sonrasında Google Play Store, ne kadar alandan tasarruf ettiğinizi size gösteriyor.

Bu özellik Android cihazlarında kalabalığı gidermeye yardımcı olacaktır. Ancak dünya çapında ne zaman sunulmaya başlanacağı şu an için belli değil. Aynı zamanda bir uygulamanın tavsiye edilenler listesine girmeden önce ne kadar süre boyunca kullanılmıyor olması gerektiği de bilinmiyor.

Habere konu olan yenilik, Google I/O 2019 sırasında, şirkette ürün yöneticisi olarak çalışan Kobi Glick tarafından duyuruldu. Üstelik ağustos ayında Google Play Store için yeni bir uygulama ve oyun gözden geçirme kalibrasyonu gelecek. Yenilenen yaklaşımda, uygulama yorumları en yeni ve ilgili olanları ön plana çıkaracak şekilde tasarlanacak. Google Play Store puanları da yeniden hesaplanarak en son verilmiş puanlara daha fazla ağırlık verilecek.

Puanlama sisteminin ayarlanması tavsiye edilen cevaplar özelliğiyle aynı zamanda gelecek. Bu özellik de geliştiricilerin Google Play Store’da, kullanıcıların bıraktıkları yorumlara yanıt vermesini kolaylaştıracak. Bir yoruma veya soruya yanıt vermek isteyen geliştiricilere, yorumun içeriğine bağlı olarak üç farklı cevap tavsiyesi sunulacak. Geliştiriciler üç farklı tavsiye arasından seçebilecekler, daha sonra bunu da göndermeden önce özelleştirme veya tamamen yeni bir yanıt yazma imkanına da sahip olacaklar.

İLGİLİ HABERLER