Teknoloji

Google’dan geliştiricileri sevindirecek Play Store kararı

google play store android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, 1 Temmuz’dan itibaren Play Store komisyonunu yüzde 30’dan yüzde 15’e çekecek. Ancak bu değişiklik, yıllık geliri 1 milyon doların altında olan geliştiriciler için geçerli olacak. İnternet devi, bu değişiklik sayesinde Android geliştiricilerinin yüzde 99’u için komisyon ücretlerinin yüzde 50 oranında azalacağını belirtti.

Google’dan yapılan açıklamada, komisyon ücretlerinin aşağıya çekilmesi sayesinde geliştiricilerin işe daha fazla mühendis alarak, pazarlama kadrosunu genişleterek ve sunucu kapasitesini artırarak büyümek için gerekli kaynaklara ulaşabileceği ifade edildi. 1 milyon doların üstünde gelir elde eden geliştiriciler içinse yüzde 30 komisyon uygulaması sürecek.

Apple da geçtiğimiz yılın sonunda benzer bir fiyat indirimine gitmişti. Ancak Play Store özelinde geliştiricilerin bu imkanlardan yararlanması için herhangi bir programa kayıt olması gerekmeyecek. Buna ek olarak, ilk 1 milyon dolardaki ücret indirimi söz konusu meblağa rahatlıkla ulaşan geliştiricileri de kapsayacak.

Google, 30 Eylül’den itibaren tüm geliştiricilerin ödeme işlemlerini Play Store’un faturalandırma sistemi üzerinden yürütmesini zorunlu hâle getirecek.

Google, Play Store için uyguladığı komisyon politikası nedeniyle bağımsız geliştiriciler tarafından uzun süredir eleştiriliyordu. Benzer eleştirilerden Apple da nasibini almıştı. Söz konusu eleştiriler, Epic Games’in geçtiğimiz yıl kendi ödeme sistemini hayata geçirme girişimiyle açık bir kavgaya dönüşmüştü.

İLGİLİ HABERLER