Teknoloji

Google Play Store yüksek kaliteli uygulamaları üst sıralarda gösterecek

google play store android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google play storeHer gün binlerce yeni uygulamanın eklendiği Google Play Store, “düşük kaliteli” olarak nitelenebilecek çok sayıda yazılım barındırıyor. “Düşük kaliteli” nitelemesi sadece “çakma” oyunları kapsamıyor. Mağazada sürekli kapanan ve telefonun pil ömrünü olumsuz yönde etkileyen pek çok uygulama bulunuyor.

Google bu uygulamaları listelerin üst basamaklarından uzak tutmak için arama ve keşif algoritmalarında değişikliğe gitti. Kaliteyi de hesaba katmaya başlayan şirket, düşük kaliteli uygulamaları alt sıralara gönderecek.

Söz konusu değişikliğin hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için Play Store deneyimini geliştirmesi bekleniyor. Ancak uygulama geliştiricilerinin Google’ın kalite kriterlerini algılaması da biraz zaman alacak gibi görünüyor.

Google, değişikliği duyurduğu web sayfasında geliştiricilere Android Vitals web sayfasını yakından izlemelerini tavsiye etti. Şirket güncellemelerin yayınlanmasından önce hazırlanan çıkış raporlarının da kalite kriterlerinin karşılanması için önemli olduğunu vurguladı. Google’ın bir diğer tavsiyesi ise kullanıcı yorumlarının dikkate alınması oldu.

Google Play Store deneyimini “daha az acılı” hâle getirmeye çalışıyor 

Algoritma değişikliğinin kötü uygulamaları alt sıralara indirme konusunda nasıl bir performans göstereceği zamanla anlaşılacak. Play Store’dan uygulama indirme deneyimini “daha az acılı” hâle getirmek için çalışan Google, bir süre önce de zararlı uygulamaları tespit edebilen bir tarama aracını kullanıma sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER