Teknoloji

Google Play Store internet sitesinin tasarımı yenileniyor

google play store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Play Store uygulama mağazasının internet sitesi oldukça eski. Büyük kenar çubuğu ve kart görünümüne sahip liste, Android Lollipop işletim sistemli bir telefondan fırlamış gibi görünüyor.

Ancak Google sonunda uygulama mağazasını modern zamanlara uygun hâle getiriyor. Android Police sitesinin haberine göre, yeni tasarımıyla Play Store’un web sitesi de mobil mağazaya benzer bir görünüme kavuşacak.

Yeni tasarımda büyük kenar çubuğundan ve kartlardan vazgeçen Google’ın dört butonlu navigasyon sistemine, daha derli toplu listelere ve oyunlar için otomatik oynatılan videolara yer vereceği belirtiliyor. Uygulamaların cihaz türüne göre listelenebileceği belirtilirken; uygulama kütüphanesine erişim veya hediye kartı aktive etme gibi işlemler de hesap değiştirici menüsü üzerinden gerçekleştirilecek.

Google Play Store internet sitesinin yeni tasarımı üzerinde çalışmalar devam ederken, Google’dan henüz bir açıklama gelmiş değil. Yeni tasarımı görmek için, uygulama mağazasının Güney Kore versiyonunu açmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER