Teknoloji

Google Play Store’da güncelleme kontrolünü kolaylaştırıyor

google play store android

Google çevrimiçi uygulama mağazasında kullanıcıların işini kolaylaştıracak değişiklikler yapmaya devam ediyor. Bu değişikliklerin en yenisi, Google Play Store üzerinde güncelleme kontrolünü kolaylaştırıyor.

Play Store > Ayarlar > Hakkında adımlarıyla ulaşılan bu yeni seçenek, mevcut bir işlevi iyileştiriyor. Play Store versiyonunun altında görülen “Play Store’u güncelle” butonu sayesinde kullanıcılar uygulama mağazası için yeni bir sürümün olup olmadığını kontrol edebiliyor.

Play Store için bir güncelleme olup olmadığı daha önce de kontrol edilebiliyordu. Ancak bu yöntem pek kullanışlı değildi. Mağazanın sürüm numarasına dokunulduğunda mağazanın güncellemeleri görülebiliyordu. Bu özelliği gösteren bir işaret olmadığı için pek çok kullanıcı söz konusu işlevden habersizdi.

google play storeGoogle Play Store için güncelleme olup olmadığını gösteren bu buton, henüz tüm kullanıcılara açılmış değil. Bazı Pixel 6 sahiplerinin paylaşımları butonun önce Android 12’ye geldiğini düşündürse de, daha sonrasında Android 10 kullanıcıları da benzer paylaşımlarda bulundu. Dolayısıyla Google’ın kademeli bir dağıtım süreci yürüttüğünü söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER