Teknoloji

Google Play Store güncelleme boyutlarını düşürecek

google play storeMobil uygulamaların doğaları gereği küçük boyutlarda olmaları gerekiyor. Geçmişte mobil cihazlardaki depolama alanının düşüklüğü, internet bağlantı hızının daha yavaş olması ve kotaların azlığı nedeniyle bu gereksinime daha fazla özen gösteriliyordu. Ancak günümüzde bu ilke bir kenara bırakılmış durumda. Artık bir uygulamanın hem ilk indirme hem de güncelleme dosyalarının boyutları oldukça büyük.

Özellikle Android uygulamalarında sıklıkla rastlanılan bu durum, pek çok kullanıcıyı rahatsız ediyor. Google Play Store için yapılacak değişiklik ile bu rahatsızlığın giderilmesi ve güncelleme boyutlarının kontrol altında tutulması amaçlanıyor.

Yeni bir algoritma sunacak olan Google, böylelikle uygulama ve güncellemelerin boyutunu sıkıştırarak makul seviyelerde tutacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, ideal koşullar altında sıkıştırma oranı yüzde 50 ila yüzde 75 arasında değişebilecek. Bu oranın yeni yamada bulunan veri ve kodlar doğrultusunda belirleneceği ifade edildi.

Bu iyi haber, “APK Genişleme Dosyaları”nı da kapsamı altına alıyor. Oyunları indirdikten sonra yüklenen ve kimi zaman boyutu 2 GB’ye kadar yükselen söz konusu dosyaların da yüzde 12 ila 65 arasında küçültülebileceği belirtildi.

Google Play Store daha detaylı uygulama bilgileri sunacak

Google’ın uygulama mağazasında yapacağı değişiklikler güncelleme boyutlarını sıkıştırmakla sınırlı kalmıyor. Mağazada yer alan uygulamalarla ilgili olarak daha detaylı bilgiler sunacak olan şirket, gerçek uygulama boyutunun yanı sıra uygulama içi satın alma değerleri ve ek dosya boyutu gibi bilgileri de verecek.

Google “bsdiff” adını verdiği yeni sıkıştırma algoritmasının geliştiricilere dağıtım sürecini başlatsa da, algoritmanın etkilerini görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER