Teknoloji

Google, Play Store’da geliştiricilere yapay zekâ gücü sunuyor

google play store

Google, Play Store geliştiricilerine uygulama listelerini oluşturmayı kolaylaştırmak için üretken AI (yapay zekâ) araçlarını sunmaya başladığını duyurdu. Android uygulama mağazası için Google’ın bugün duyurduğu AI ile güçlendirilmiş özelliklerden biri olan bu yenilik, uygulama incelemelerini özetlemek için kullanılacak bir diğer AI özelliğiyle birlikte sunuldu.

Arama devi, bu üretken AI aracını, bir listeleme oluşturmayı kolaylaştırmak için tasarlanmış deneysel bir özellik olarak nitelendiriyor. Google’ın blog yazısında “Sadece AI yardımcımızı açın, hedef kitle ve ana tema gibi birkaç istemi girin ve düzenleyebileceğiniz, atabileceğiniz veya kullanabileceğiniz bir taslak oluşturacak” ifadelerine yer verildi. Google, özelliğin İngilizce metinler için “çarşamba gününden itibaren” kullanılabilir olduğunu söylüyor.

Google’ın beklentisi, geliştiricilerin bu aracı insan metin yazarları ve editörlerle birlikte kullanmalarıdır. Ancak üretken AI özelliklerinde olduğu gibi, bu durumun düşük kaliteli metin artışına yol açma riski bulunmaktadır.

Üretken AI, kullanıcı incelemeleriyle birlikte başka bir deneysel özellik olan uygulama incelemelerini özetleme kısmında da kullanılacak. Bu özellik başlangıçta İngilizce olarak kullanılabilir olacak ancak Google, bu yılın sonuna doğru dil seçeneklerini genişletmeyi planlıyor.

Google, Play Store geliştiricilerine uygulamalarını listeleme ve tanıtma konusunda yardımcı olmak amacıyla bir dizi başka özellik sunuyor. 10 farklı dilde listeleme oluşturmayı kolaylaştıran Google Translate destekli bir özellik, kimin gördüğüne bağlı olarak farklı içerikler gösteren listeler tasarlama sürecini basitleştiren bir özellik ve Play Store uygulamalarını sergilemek için yeni yüzeyler bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER