Teknoloji

Google Play Store geliştirici hesaplarının güvenliğini artırıyor

google play store reklam facebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Play Store platformunun güvenilirliğini artırmak adına yeni adımlar atmaya devam ediyor. Şirket şimdi de geliştirici hesaplarını korumaya almak için hayata geçireceği yeni önlemler aldığını duyurdu.

Play Store geliştiricilerinin yakında e-posta adreslerini ve telefon numaralarını doğrulamaları ve fiziksel adres gibi ekstra detaylar paylaşması istenecek. Böylelikle hem güvenlik artırılacak hem de hesapların “gerçek insanlar” tarafından oluşturulduğu anlaşılacak.

Geliştiricilerin çift aşamalı doğrulama sistemi kullanması da zorunlu olacak. Arama devi, söz konusu değişikliklerin “Google Play’i güvenli ve emniyette tutmak, aynı zamanda geliştirici topluluğuna daha iyi hizmet etmek” amacıyla yapıldığını belirtti.

The Record’un haberinde duyurunun zamanlamasının “manidar” olduğuna dikkat çekildi. Kısa süre önce zararlı yazılım ve sahtekarlık uygulamalarının yüklenmesi amacıyla çok sayıda geliştirici hesabının açıldığı ve bu hesapların her birinin 89 dolar karşılığında satıldığı ortaya çıkmıştı.

Çift aşamalı doğrulama sistemi sayesinde geliştirici hesaplarına sızmak zorlaşacak. Google daha önce standart kullanıcı hesapları için de benzer bir adım atmış ve çift aşamalı doğrulama sistemini varsayılan giriş yöntemi olarak kabul etmişti. Google Play Store için yapılan bu değişiklikleri kademeli olarak uygulamaya koyulacak.

İLGİLİ HABERLER