Eğlence

Google Play Store’dan Filmler bölümünü çıkarıyor

google play store android

Google TV uygulamasını geçtiğimiz yıl yenilemiş ve uygulamayı çevrimiçi ortamda dizi ve film izlemeyi sevenlerin ihtiyacını karşılayan bir tür merkeze dönüştürmüştü. İnternet devi bu dönüşüm kapsamında yeni bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Bu yeni adım Google Play Store’dan Filmler bölümünün çıkarılmasını da kapsıyor.

Kullanıcılar şimdiye kadar hem TV uygulamasından hem de Play Store üzerinden film ve TV dizisi kiralayabiliyor veya satın alabiliyordu. Play Store’dan Filmler sekmesinin kaldırılmasıyla birlikte TV uygulaması bu işlem için tek adres hâline gelecek. Play Store’da ise oyun, uygulama ve kitap satışları devam edecek.

Google’ın yenilenen TV uygulamasında Alışveriş sekmesi bulunuyor. Bu sekme üzerinden satın alınan her şeye Kütüphane sekmesinden erişilebiliyor. Kullanıcılar bu sekme üzerinden içerikleri çevrimiçi ortamda izleyebiliyor veya cihazlarına indirebiliyor.

Google Play kredileri ve hediye kartları TV uygulamasından film veya dizi satın alırken de kullanılabiliyor. Google Play’de aktive edilen aile paylaşımı bu uygulama için de geçerli olmayı sürdürüyor. Kısacası kullanıcı deneyiminde içeriklerin bulunabileceği yer dışında bir değişiklik olmayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER