Teknoloji

Google Play Store’a yeni Android Wear saat arayüzleri eklendi

google-android-wear-arayuz-1

Google, akıllı saatler için geliştirdiği Android Wear platformunu geliştirmeye devam ediyor. Akıllı saat sahiplerine sınırsız özelleştirme ve kişiselleştirme imkanları sunan Google, Android Wear için yayınladığı son güncellemeyle orijinal saat arayüzü setine 12 arayüz daha ekledi. Bununla yetinmeyen şirket, Google Play Store’a tamamen saat arayüzlerinin bulunduğu özel bir bölüm daha ekledi. Rebecca Minkoff ve Hugh Turvey gibi isimlerin tasarımlarına ek olarak, Pac-Man ve Plants vs. Zombies gibi popüler oyunlardan hareketle hazırlanmış arayüzler de bu özel bölümde yer alıyor. Google’ın yayınladığı resmi Watch Face API ise yazılımcılara akıllı saat arayüzü tasarlama imkanı sağlıyor.

Yeni arayüzleri Android Wear kullanıcılarının beğenisine sunan Google’ın platforma yönelik yenilikleri bununla sınırlı kalmıyor. Android Wear’in akıllı telefonlar için hazırlanan eşlik uygulamasını da güncelleyen şirket, cihaz sahiplerine tarama, indirme ve akıllı saat arayüzlerini kolaylıkla değiştirmeyi vadediyor. Uygulama aynı zamanda Android Wear’de yüklü bulunan uygulamaların pil ve hafıza tüketimlerinin de kaydını tutuyor. Bu sayede cihazın pilini tüketen yazılımlar rahatlıkla tespit edilebiliyor.

Android Wear’in kendisinde yapılan güncellemeyle kullanıcılar hatalı veya yanlış biçimde yaptıkları işlemlerini geri alabiliyor. Saatin ekranında en tepeden aşağıya doğru yapılan küçük bir sürükleme hareketiyle hızlı ayarlar menüsüne erişilebiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bir uygulamaya ait bildirimleri doğrudan saat üzerinden kapatabiliyor. Yeni eklenen Tiyatro Modu karanlık ortamlarda saatin ekranını kapatıp sesini kısarken, Günışığı Modu da tam aksini yapıyor ve ekran parlaklığını artırıyor.

İLGİLİ HABERLER