Teknoloji

Google Play Store’daki reklamlı uygulamalar işaretlenecek

google-play-logo-211114

Google’ın mobil uygulama mağazası Google Play Store, halihazırda hangi Android uygulamalarında “uygulama içi satın alma” özelliğinin bulunduğunu açık biçimde gösteriyor. Şirket, benzer bir yaklaşımı mağazasındaki reklamlı uygulamalar için de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Mountain View merkezli şirket tarafından Android geliştiricilerine gönderilen bir mektup, 2016’dan itibaren reklam barındıran Android uygulamalarına Google Play Store’da özel bir etiket eklenecek. Bu karar doğrultusunda, uygulamasında reklam bulunan geliştiricilerin durumdan Google’ı haberdar etmeleri gerekecek.

Google, “reklamlı” etiketini uygulamalara yerleştirmeye geçtiğimiz nisan ayında “Aileler için Tasarlandı” programı çerçevesinde hayata geçirdiği çocuklara özel Play Store’da başlamıştı. Şirket, uygulamasında reklam bulunan geliştiricilere gerekli etiketleme işlemlerini tamamlamaları için 11 Ocak 2016’ya kadar süre verdi.

Android kullanıcıları, “reklamlı” etiketini önümüzdeki yıldan itibaren Google Play Store’daki uygulama sayfalarında görecekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER