Teknoloji

Google’dan Android uygulama fiyatlarında indirim

android-robot-logo

Google’ın Android uygulamaları için belirlediği 0.99 dolarlık alt fiyat, dünyanın dört bir yanındaki pek çok kullanıcı için oldukça yüksek kalabiliyor. Bu durumu değiştirmek ve dünya genelinde daha çok kullanıcıya ulaşmak isteyen Google, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 17 ülkedeki minimum uygulama fiyatlarını aşağıya çekti.

Google, Android uygulamalarının fiyatlarını indirmek için öncelikli olarak Hindistan’da pilot bir program uygulamıştı. Bu programın başarıya ulaşmasının ardından Google, Android uygulamalarındaki fiyat indirim politikasını daha geniş kitleye yayma kararı aldı.

Minimum Android uygulama fiyatları ülkeden ülkeye değişiyor. Hindistan’daki en düşük uygulama fiyatı 10 rupiye (0.15 dolar) çekilirken, Türkiye’deki en ucuz Android uygulamalarının fiyatı 2 TL’den 0,59 TL’ye (0.21 dolar) indi. Dolar bazında karşılaştırıldığında Türkiye’deki minimum Android uygulama fiyatının Ukrayna ile eş seviyede olduğu görülüyor.

Google’ın Android uygulama fiyatlarında indirime gittiği ülkelerin tam listesi şu şekilde: Brezilya, Şili, Kolombiya, Macaristan, Endonezya, Malezya, Meksika, Peru, Filipinler, Polonya, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Tayland, Türkiye, Ukrayna ve Vietnam.

İLGİLİ HABERLER