Manşetler

Google Play Store 3.9.16 güncellemesi Uygulamalarım listesini kolayca boşaltmayı sağlıyor

Google Play Store için getirilen büyük güncelleme Android kullanıcılarına ulaşmaya başladı. Android Central sitesinin bildirdiğine göre 3.9.16 versiyon numaralı yeni sürüm Uygulamalarım bölmesi altında yer alan Tüm uygulamalar sekmesi üzerinden daha önce indirilmiş olan uygulamaların silinebilmesine izin veriyor. Birden fazla girdiyi seçmek için bir süre basmak gibi bir yöntemin getirilmesi toplu silme işlemini de daha kolay hâle getirecektir.

Söz konusu değişiklikle birlikte sadece denemek amacıyla indirdiğiniz ve sonrasında unutup gittiğiniz uygulamaları da hızlı bir şekilde silme ve Android cihazınızda daha fazla yer açma fırsatını bulacaksınız. Bu arada yeni getirilen bu yöntem uygulamaların yanlışlıkla silinmesine izin vermiyor, Play son zamanlarda yüklenen uygulamaların listeden kaldırılmasına izin vermiyor.

Güncelleme Jelly Bean ile geliştirilen bildirim sistemi üzerinden uygulamaların güncellenmesini de daha kolay hâla getiriyor, hangi uygulama veya uygulamalar için güncellemelerin çıktığı bildirimler üzerinden doğrudan görülebiliyor. Ayrıca Google Play’in artık uygulama, kitap, müzik veya diğer içerikleri özel bir imleme ikonu yardımıyla istek listesine eklemeye izin verdiği de belirtildi. Her ne kadar yer imleme seçeneğiyle sonrasında kolay bir şekilde ulaşım mümkün kılınmış olsa da, bu istek listesinde yer alan nesnelerin paylaşımına izin verilmiyor gibi görünüyor.

Google Play Store’a gelen bu güncelleme yavaş yavaş yayılıyor. Eğer güncellenmiş mağazayı kullanma konusunda aceleci davranıyorsanız, Android Police sitesi üzerinden kuruluma olanak sağlayan APK dosyası sunuluyor, ondan yararlanabilirsiniz.

İlgili >> Android Central, Android Police

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER