Eğlence

Google Play sesli kitaplar için hız kontrolü ve yer imi özelliklerini sunuyor

google play sesli kitaplarGoogle ocak ayında Play Store’da sesli kitap satmaya başlamıştı. Şirket şimdi de sesli kitap deneyimini iyileştirmek için kolları sıvamışa benziyor. Google Play sesli kitaplar için hız kontrolü ve yer imi özelliklerini sunmaya başladı.

Yer imi özelliği sayesinde kullanıcılar sesli kitaplarda kaldıkları yeri işaretleyebilecek ve böylelikle rahatlıkla bu yere geri dönebilecek. Bunun için Yer İmi ikonuna dokunmak yeterli olacak. Google Play bu ikona dokunan kullanıcılarını hemen sesli kitaplarda kaldıkları yere döndürecek.

Yer imi özelliği dışında eklenen bir diğer yenilik ise hız kontrolü oldu. Artık Google Play üzerinden sesli kitap dinleyenler, oynatma hızını değiştirebilecek. Hız yarıya indirilebilecek veya üç kat artırılabilecek.

Google buna ek olarak “Smart Resume” (Akıllı Yeniden Başlatma) adını taşıyan bir özelliği de duyurdu. Bu özellik, sesli kitabın okumasını cümle ortasında durduran kullanıcıları, tekrar başlattıklarında yeniden cümlenin başına yönlendiriyor.

Google Play sesli kitap okuyucularına daha önce sunduğu “Aile Kütüphanesi” özelliğinin kapsama alanını genişletti. Söz konusu özellik sayesinde e-kitap ve sesli kitapları beş aile üyesiyle paylaşmak mümkün oluyor. Google özelliğin kapsamına 13 ülkeyi daha ekledi. Türkiye’nin olmadığı listede şu ülkeler bulunuyor: Almanya, Belçika, Güney Afrika, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya (sadece sesli kitaplar için), Meksika, Norveç, Polonya, Rusya ve Şili.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER