Teknoloji

Google Play servisleri yeni ikonlar ile şimdi daha güncel

google play

google play

Google, Play uygulamalarının her birisini temsil eden uygulama ikonlarında güncellemeler yaptı, bunları şirketin renkli, ama bir o kadar da sade tasarım diliyle uyumlu hâle getirdi.

Play Müzik, Play Kitaplar, Play Videolar gibi servislerin hepsi bağımsız uygulamalara sahip, ancak bu uygulamaların hem Google Play Store’da hem de iOS App Store’da keşfedilebilirliği konusunda epey zayıflık olduğu açık şekilde görülüyordu. Google, uygulama ikonlarına el atarak bu uygulamaların daha fazla dikkat çekmesini hedefliyor.

Hâlâ Google Play Store veya iOS App Store’daki uygulamalarda görebileceğiniz eski ikonlar, Google’ın geçtiğimiz sonbaharda geçiş yaptığı yeni ve daha modern görünümlü logosunun yanında epey eskimiş görünüyordu. Yeni logolarla birlikte Google’ın yeni tasarım dilini bu servisler de yakalamış oldu. Söz konusu logo güncellemelerinin önümüzdeki bir iki hafta içinde yapılması bekleniyor.

Google Play Filmler de Türkiye’de

Bu arada Google, Play servislerini bir bir Türkiye’ye getirmeye devam ediyor. Son olarak Google Play Filmler servisi de ülkemizde kullanıma sunuldu. Böylelikle kullanıcılar Google’dan film kiralama veya satın alma, bunları Android veya iOS cihazlarında, ya da Chromecast veya Apple TV üzerinden bağlı TV’lerde izleme imkanına kavuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER