Google I/O 2013’ün açılış toplantısında Sundar Pichai’den sonra sahne alan Hugo Barra, konuşmasına Google Play Services (Google Play Servisleri) olarak adlandırılan yeniliklerle başladı ve Google Haritalar API’larına değindi. Barra’nın söylediğine göre Google Haritalar için daha fazla konum API’si kullanıma sunuluyor. Bu da uygulamalar için daha hızlı ve doğru konum tespiti anlamına geliyor.
Fused Location Provider (Kaynaşık Konum Sağlayıcısı) olarak adlandırılan konum API’si sayesinde daha hızlı ve doğru konum verileri sağlanacak. Ayrıca saat başına yüzde 1’den daha az pilin tüketildiği düşük güç modu da imkan dahilinde olacak. Bu durum özellikle batarya ömrüne fazlasıyla önem veren kullanıcılar için iyi haber gibi görünüyor.
Google’ın Geofencing olarak adlandırdığı ikinci API ise farklı konumlar etrafında belirli bölgeleri tanımlamanıza ve buna göre çeşitli etkinlikleri başlatmanıza izin verecek. Bu durum akıllara hemen konum tabanlı çalışan anımsatıcı uygulamaları getiriyor. Apple’ın Anımsatıcılar uygulaması bu şekilde çalışıyordu. Google, birçok kullanıcının kendilerinden bu özelliği istediğini ve nihayet artık bunu sunmaya hazır hâle geldiklerini kaydetti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Pixel Watch Ultra fikri Fitbit Air’dan güç alıyor
Google üç kat dayanıklılık dedi, Pixel 11 Pro Fold testte koptu

Google Discover akışını artık sohbet ederek değiştirebileceksiniz

Android 17’nin ekrandaki hareketli noktaları araç tutmasını azaltabilir

Samsung’un yeni Smart Switch’i iPhone’dan geçişte daha fazla veriyi taşıyor
Activity Recognition (Hareket Tanıma) olarak adlandırılan üçüncü API ise koşu, yürüme, bisiklete binme gibi fiziksel aktivitelerin takibini mümkün kılıyor. API telefonda yer alan ivmeölçerden bilgiler alıyor ve hatta GPS sinyali olmaksızın bile çalışabiliyor. Ayrıca bu API sayesinde ne zaman koştuğunuz, yürüdüğünüz, bisiklete bindiğiniz veya araba kullandığınız öğrenilebiliyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Bu API’ların ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor, ancak Google I/O etkinliği muhtemelen bu API’ların yazılımcılara tanıtıldığı önemli bir mekan olacak.
İlgili >> SlashGear
[Görsel – SlashGear]







