Teknoloji

Google Play Servisleri yeni harita API’ları ile birlikte daha kullanışlı olacak

Google I/O 2013’ün açılış toplantısında Sundar Pichai’den sonra sahne alan Hugo Barra, konuşmasına Google Play Services (Google Play Servisleri) olarak adlandırılan yeniliklerle başladı ve Google Haritalar API’larına değindi. Barra’nın söylediğine göre Google Haritalar için daha fazla konum API’si kullanıma sunuluyor. Bu da uygulamalar için daha hızlı ve doğru konum tespiti anlamına geliyor.

google-io-konum-api-150513

Fused Location Provider (Kaynaşık Konum Sağlayıcısı) olarak adlandırılan konum API’si sayesinde daha hızlı ve doğru konum verileri sağlanacak. Ayrıca saat başına yüzde 1’den daha az pilin tüketildiği düşük güç modu da imkan dahilinde olacak. Bu durum özellikle batarya ömrüne fazlasıyla önem veren kullanıcılar için iyi haber gibi görünüyor.

Google’ın Geofencing olarak adlandırdığı ikinci API ise farklı konumlar etrafında belirli bölgeleri tanımlamanıza ve buna göre çeşitli etkinlikleri başlatmanıza izin verecek. Bu durum akıllara hemen konum tabanlı çalışan anımsatıcı uygulamaları getiriyor. Apple’ın Anımsatıcılar uygulaması bu şekilde çalışıyordu. Google, birçok kullanıcının kendilerinden bu özelliği istediğini ve nihayet artık bunu sunmaya hazır hâle geldiklerini kaydetti.

Activity Recognition (Hareket Tanıma) olarak adlandırılan üçüncü API ise koşu, yürüme, bisiklete binme gibi fiziksel aktivitelerin takibini mümkün kılıyor. API telefonda yer alan ivmeölçerden bilgiler alıyor ve hatta GPS sinyali olmaksızın bile çalışabiliyor. Ayrıca bu API sayesinde ne zaman koştuğunuz, yürüdüğünüz, bisiklete bindiğiniz veya araba kullandığınız öğrenilebiliyor.

Bu API’ların ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor, ancak Google I/O etkinliği muhtemelen bu API’ların yazılımcılara tanıtıldığı önemli bir mekan olacak.

İlgili >> SlashGear

[Görsel – SlashGear]

İLGİLİ HABERLER