Teknoloji

Google Play Servisleri güncellendi, Haritalar, Drive ve Fit işlevleri düzenlendi

google-play-servisleri-181114

Servislerini daha geniş bir kitleye ulaştırmak isteyen Google, Play Servisleri için bir güncelleme yayınladı. Nihai amacı Google’a ait servislerin daha çok yerde kullanılmasını sağlamak olan güncelleme, aynı zamanda son kullanıcının daha iyi bir deneyim yaşamasını sağlamak için tasarlanmış. Güncellemeyle birlikte yazılımcılara API kütüphanesinden daha etkin biçimde faydalanma ve sadece ihtiyaç duydukları API’yı kullanma imkanı sunuluyor. Böylelikle uygulamaların boyutunun düşük tutulması ve kolaylıkla güncellenmesi amaçlanıyor. Yazılımcılara güncellemeyle birlikte uygulamalarına entegre edebilecekleri yeni araçlar da veriliyor.

Google Haritalar güncellemeden oldukça kârlı çıkan servislerden biri. Yeni harita araç çubuğu sayesinde kullanıcıların tek dokunuşla Google Haritalar’ı açması ve hedef olarak seçtikleri konuma giden yol tarifini almaları mümkün oluyor. Yeni eklenen “lite mode” ise kullanıcılara interaktif olmayan küçük haritalar sunuyor. Ancak tıklamayla bu haritalar üzerinde de aksiyon alınabiliyor.

Google Drive da güncelleme dalgasından nasibini alıyor. Güncellemeyle birlikte yazılımcıların kullanıcılara dosyalarını ağ tipiyle yükleme ve bekleyen güncellemeleri iptal etme özelliklerini sunmasının önü açılıyor. Google Wallet’a ise “Google ile Satın Al” butonuyla aynı işleve sahip olan “Google ile Bağış Yap” butonu ekleniyor.

Google Fit de yayınlanan son güncellemeyle şekil almaya başlıyor. Yazılımcıların oturumları yerleştirirken aktivite segmentlerini daha kolay eklemesini sağlayan güncelleme, durdurmaları ve çoklu aktivite tipi egzersizleri desteklemeyi kolaylaştırıyor. Google Play Servisleri için hazırlanan güncellemelerin dağıtımı önümüzdeki birkaç gün içinde gerçekleşecek. Ancak bu değişikliklerin son kullanıcıya yansıması için bir-iki ay daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER